Direcció General de Comunicació

Nomenaments

Nomenaments

query_builder   3 juliol 2018 14:33

event_note Nota de premsa

Nomenaments

 
DEPARTAMENT D’ACCIÓ EXTERIOR, RELACIONS INSTITUCIONALS I TRANSPARÈNCIA
 
·       Marie Kapretz, delegada del Govern de la Generalitat a Alemanya
·       Luca Bellizzi Cerri,  delegat del Govern de la Generalitat a Itàlia
 
DEPARTAMENT D’ENSENYAMENT
 
·       Mar Camacho i Martí, directora general d'Educació Infantil i Primària
 
DEPARTAMENT DE TERRITORI I SOSTENIBILITAT
 
·       Mercè Conesa, presidenta de l’Autoritat Portuària de Barcelona
 
DEPARTAMENT D’EMPRESA I CONEIXEMENT
·       Francesc Xavier Grau i Vidal, secretari d’Universitats i Recerca
 
 
 
CURRÍCULUMS
 
Marie Kapretz, delegada del Govern de la Generalitat a Alemanya
 
Nascuda a Berlín (Alemanya) l’any 1975.
 
Graduada a l’Escola Massana de Barcelona en Arts Aplicades i Oficis Artístics amb especialitat de Disseny Gràfic.
 
Després de finalitzar els estudis es va instal·lar al Berguedà on va treballar com a empresària autònoma al sector de la comunicació. Va començar a involucrar-se en política municipal i comarcal, sobretot en temes relacionats en drets civils, justícia social, protecció del medi ambient, art i cultura com a motors integradors, l’emprenedoria social i la memòria històrica.
 
Va ser cap de l’oposició de l’Ajuntament de Cercs pel grup municipal CLAM-AM/ ERC entre 2011 i 2015 i consellera comarcal entre 2013 i 2015.
 
Va ser delegada del Govern a Alemanya entre febrer del 2016 fins a l’aplicació de l’article 155 i el tancament de les delegacions a l’exterior.
 
Ha participat com a ponent en diverses conferències i col·labora habitualment en programes de mitjans de comunicació alemanys (ARD, ZDF, DW, DLF, Phoenix, Tagesspiegel, die Welt, entre altres) que debaten sobre l’actualitat política catalana.
 
Segueix fent formació continuada i té certificats MOOC en “Geopolítica y Gobernanza Global” de l’ESADE i en “Moral Foundations of Politics” de Yale University.
 
Parla català, castellà, alemany, anglès i grec.
 
Luca Bellizzi Cerri, delegat del Govern de la Generalitat a Itàlia
 
Nascut a Milà (Itàlia) l’any 1973.
 
Dottore Magistrale en Ciències Polítiques per la Università degli Studi di Milano amb especialitat en Política Internacional.
 
Delegat del Govern de la Generalitat de Catalunya a Itàlia, Malta i San Marino des del febrer de 2015.
 
Ha estat membre de la Junta Directiva del Consell Català del Moviment Europeu i membre del Financial Advisory Committee del Partit de l’Aliança dels Liberals i Demòcrates per Europa (ALDE Party). Coordinador del projecte Goberna Ciutat i col·laborador en l’organització del Congrés "Agora of Cities - Strategic challenges for the future of local governance".
 
Prèviament havia treballat en el sector privat, a Itàlia i a Catalunya, en la gestió d’empresa, comunicació, relacions públiques i public affairs.
 
Autor i coordinador de diverses publicacions junt amb altres autors. Entre d’altres, La Catalogna presentata agli italiani i How to communicate Europe.
 
Parla català, castellà, anglès i italià.
 
 
Mar Camacho i Martí, directora general d'Educació Infantil i Primària
Nascuda a Tarragona l’any 1970.
 
Llicenciada en Filologia Anglesa i Alemanya per la Universitat Rovira i Virgili (1993). Doctora el 2006 per la mateixa universitat. Experta en Tecnologia Educativa.
 
Va treballar fent classes d’anglès i alemany a l’ educació secundària entre els anys 1994 i 2004. El curs 2004-2005 es va incorporar com assessora tècnica docent a la Sub-direcció General de Formació del Professorat i Innovació Educativa des d’on va implementar un programa de formació de Llengües i TIC (Tecnologies de la Informació i la Comunicació) arreu del territori. Aquest programa va donar lloc a la seva tesi doctoral: Teacher training in ICT-based settings: Design and implementation of an on-line instructional model for English language teachers.  Al llarg d’aquests anys (2005-09) va impartir formació i va elaborar materials docents sempre al voltant de l´ús educatiu de les TIC.
 
Des de 2006 és professora del Departament de Pedagogia de la Facultat de Ciències de l’Educació i Psicologia de la URV. Actualment imparteix classes i cursos en diferents programes de màster, doctorat i postgrau relacionats amb la tecnologia educativa.
 
És autora de diverses publicacions sobre les TIC en els processos d’ensenyament i aprenentatge i sobre l’ús en educació del Mobile Learning i les tecnologies emergents com a eines que ens ajuden a transformar, enriquir i ampliar l’experiència de l’aprendre. El 2013 va realitzar una estada com Visiting Scholar a la UNESCO de París, contribuint en el desenvolupament i implementació del Mobile Learning en institucions educatives d’ arreu del món, en especial en iniciatives relacionades amb la formació del professorat. El 2011 va editar la primera publicació en llengua castellana sobre Mobile Learning (Mobile Learning en España, Portugal y América Latina) Des de llavors ha impulsat nombroses iniciatives vinculades a l’ ús de les tecnologies mòbils i l’ adquisició de competències en el marc de projectes de col·laboració entre centres d’ educació primària i secundària i la universitat. Ha dirigit tres tesis doctorals i ha estat la investigadora principal d’ un projecte d’ implementació de tauletes a l' educació impulsat des de l’ INTEF (Ministeri d’ Educació, Madrid) entre els anys 2016 i 2018.
 
Al llarg de la seva carrera ha impartit conferències, i seminaris tant d’àmbit nacional com internacional. Autora de més de 55 publicacions acadèmiques i de divulgació científica, destaca un capítol de llibre sobre Innovació i cultura de canvi per a l’Anuari del Sistema Educatiu de la Fundació Bofill (curs 2015) i dos capítols de llibre recentment publicats per l’ITU (International Telecommunication Union, de Nacions Unides) al voltant del Mobile Learning i l’adquisició de competències en el marc del s. XXI. (2017 i 2018).
 
Mercè Conesa i Pagès, presidenta de l’Autoritat Portuària de Barcelona
 
Nascuda a Terrassa l’any 1968.
És llicenciada en Dret per la Universitat Autònoma de Barcelona (1992); màster en Dret i Gestió Pública per la Universitat Pompeu Fabra 1994¸ postgraduada en Lideratge i innovació de polítiques públiques per ESADE 1999 i Programa de Liderazgo i gestión Pública IESE 2009-2010.
 
Des de juliol de 2015 és la presidenta de la Diputació de Barcelona i alcaldessa de Sant Cugat del Vallès des del desembre del 2010.
 
Ha ocupat els càrrecs de vicepresidenta 2a de la Diputació de Barcelona, Àrea d’Atenció a les Persones (2011-2015); tinenta d’alcalde d’Urbanisme de l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès (2003-2010); tinenta d’alcalde d’Igualtat i Polítiques Socials a l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès (1999-2003); consellera del Consell Comarcal del Vallès Occidental (1999-2003).
 
En l’àmbit acadèmic ha exercit com a professora de Dret Administratiu a la Universitat Autònoma de Barcelona  (1994-1999).
 
Va ser tècnica superior de la Direcció General d’Administració Local, Generalitat de Catalunya (1996-1999) i també cap del servei jurídic de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (1994-1996) i lletrada del servei jurídic de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (1992-1994).
 
Francesc Xavier Grau Vidal, nou secretari d’Universitats i Recerca
 
Nascut a Lleida l’any 1958.
 
És doctor per la Universitat de Barcelona (1986) i catedràtic de Mecànica de Fluids de la Universitat Rovira i Virgili.
 
Fins ara, dirigia la Càtedra URV "Universitat i Regió del Coneixement", creada per la Universitat Rovira i Virgili i la Diputació de Tarragona per fomentar el desenvolupament del sud de Catalunya com a regió del coneixement. Així mateix era vicepresident 1r de la Xarxa Vives d'Universitats i vicepresident adjunt de la Xarxa Vives, a més d’exercir la presidència de la Fundació Estela per a la Discapacitat.
 
Ha treballat com a investigador a l'Institut de Mecànica de Fluids de Tolosa, al Centre per a la Investigació de la Turbulència de NASA a Ames i al Departament d'Enginyeria Mecànica de la Universitat de Stanford. La seva investigació s’ha centrat en la física, la modelització matemàtica i el control de la transferència de calor, la matèria i la quantitat de moviment en equipaments i fluxos industrials i també en el medi ambient. A més de ser actiu en la recerca bàsica del seu àmbit (és autor de més de 100 articles i comunicacions científiques i ha dirigit 12 tesis doctorals), té una experiència de més de 30 anys en recerca aplicada i projectes amb la indústria.
 
També ha participat activament en l’establiment de programes de formació sobre temes científics, adreçats al públic en general i particularment als nens i als joves. Ha estat implicat en les relacions entre universitat i societat i entre indústria i societat, com a coordinador del Panell Públic Assessor de Dow a Tarragona.
 
Va ser rector de la Universitat Rovira i Virgili entre 2006 i 2014, període en el qual va liderar el Campus d'Excel·lència Internacional Catalunya Sud. Ha estat vocal de la Comissió Permanent i vicepresident primer de la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE), president de l'Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP) i president de la Comissió de Relacions Internacionals del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC).
 
Entre 2014 i 2016 ha estat director acadèmic de la Global University Network for Innovation (GUNi), una xarxa creada per acord entre la UNESCO, la Universitat de les Nacions Unides i l'Associació Catalana d'Universitats Públiques per enfortir el paper de l'educació superior a la societat.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia