Direcció General de Comunicació

El Govern aprova un ajut de 400.000 euros per a la 38a edició de la Fira de Teatre al Carrer de Tàrrega

El Govern aprova un ajut de 400.000 euros per a la 38a edició de la Fira de Teatre al Carrer de Tàrrega

query_builder   3 juliol 2018 14:38

event_note Nota de premsa

El Govern aprova un ajut de 400.000 euros per a la 38a edició de la Fira de Teatre al Carrer de Tàrrega


·       FiraTàrrega és el mercat estratègic de les arts de carrer a Catalunya, un dels punts de trobada més important del sud d’Europa i la fira de l'Estat espanyol amb més entitats internacionals acreditades

El Govern ha autoritzat avui que el Departament de Cultura, concedeixi, a través de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), un ajut de 400.000 euros per finançar les despeses d’organització de la 38ª edició de la Fira de Teatre al Carrer de Tàrrega, que aquest any se celebrarà del 6 al 9 de setembre.
 
FiraTàrrega és el mercat de les arts de carrer més important del sud d’Europa i la fira de l’Estat espanyol amb més entitats internacionals acreditades. A més, és capdavantera en l’organització de fires d’arts escèniques a l’Estat espanyol i és un referent en el camp de les arts escèniques, especialment en arts de carrer, visuals i formats insòlits.
 
El Departament de Cultura ha dut a terme durant els darrers quatre anys una intensa tasca d’harmonització i coordinació dels principals mercats de les arts escèniques i de la música a Catalunya, conscient del seu paper estratègic com a espais de trobada i d’intercanvi, com a plataformes idònies per presentar noves propostes i fomentar els contactes professionals. Aquests mercats són fonamentals per a la dinamització de les diferents disciplines artístiques, ja que afavoreixen la contractació i impulsen la creació de públics.
 
FiraTàrrega ofereix una selecció d’espectacles per tal de seduir el públic i estimular la compra i venda professionals. La seva programació suposa per a les companyies que hi són presents l’oportunitat de presentar les seves produccions davant d’una nombrosíssima presència de programadors nacionals i internacionals, ja que la fira és un gran aparador d’espectacles, on es combinen les diferents disciplines escèniques (teatre, dansa, circ, etc.), tant de teatre de carrer com de sala. Més de 1.000 professionals s’acrediten en cada edició, dels quals un 15% són internacionals. L’espai de trobada professional, la Llotja, acull més de 500 entitats inscrites i uns 70 estands. FiraTàrrega també inclou múltiples activitats paral·leles amb una gran participació i un fort impacte en els mitjans especialitzats.
 
El suport del Departament de Cultura a aquest mercat estratègic va de la mà de la col·laboració amb l’Ajuntament de Tàrrega, així com de la complicitat amb el sector professional. Aquesta col·laboració és indispensable per optimitzar al màxim els recursos disponibles i augmentar l’efectivitat dels mercats.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia