Direcció General de Comunicació

centres especials de treball

El Govern reserva 15 milions d'euros a contractes amb centres especials de treball i empreses d'inserció social

Aquest import es distribueix entre tots els departaments de la Generalitat i representa un increment del 30,4% respecte al 2017

query_builder   3 juliol 2018 14:50

event_note Nota de premsa

El Govern reserva 15 milions d'euros a contractes amb centres especials de treball i empreses d'inserció social

Aquest import es distribueix entre tots els departaments de la Generalitat i representa un increment del 30,4% respecte al 2017

  • El 2017 la Generalitat va destinar 21 milions a contractar empreses d’integració de persones amb discapacitats i d’inserció de col·lectius desafavorits, gairebé el doble del que fixava l’acord de Govern
El Govern ha aprovat avui reservar 15 milions d’euros del pressupost a formalitzar contractes públics amb Centres Especials de Treball d’Iniciativa Social (CETIS) i empreses d’inserció de col·lectius desafavorits. Aquest import, que representa un increment del 30,4% respecte a l’any anterior, és la suma total de les quantitats que els departaments de l’Administració de la Generalitat, els organismes autònoms i les empreses públiques han de reservar aquest 2018 per adjudicar contractes a pimes que fomentin objectius socials.
 
La iniciativa té com a finalitat facilitar l’accés d’aquests centres i empreses a la contractació pública i s’emmarca en la voluntat del Govern de donar un suport institucional indirecte a la important tasca social que duen a terme.
 
D’acord amb les dades de balanç de compliment del 2017, la Generalitat va destinar l’any passat 20,9 milions d’euros a aquest tipus de contractes, gairebé el doble de l’objectiu que establia l’acord de Govern, que fixava en 11,5 milions d’euros la quantia reservada per a contractes amb CETIS i empreses d’inserció.
 
El Govern de la Generalitat de Catalunya va ser pioner en l’establiment de la referida reserva social de contractació, mitjançant la Llei 31/2002. La Directiva 2014/24/UE, de contractació pública, del Parlament i del Consell de la Unió Europea va unificar, el 26 de febrer de 2014, els dos tipus de reserva i va ampliar les possibilitats de realitzar aquestes reserves per a tot tipus de procediment i d’objecte contractual.
 
D’acord amb el Decret 1/2018, de 19 de maig, de creació, denominació i determinació de l’àmbit de competències dels departaments de l‘Administració de la Generalitat de Catalunya, el Departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda exerceix les atribucions pròpies de l’Administració de la Generalitat de Catalunya en l’establiment de criteris, direcció i control de la contractació pública.