• Aquests guardons reconeixen les millors iniciatives enoturístiques amb què compta el territori.

 

  • L’acte de lliurament es fa en el marc de la 4a Nit de l’Enoturisme a Catalunya, organitzada pel Departament d’Empresa i Coneixement al Castell del Remei (Lleida).

 

  • Abadal (DO Pla de Bages), La Cuina de l’Empordanet (DO Empordà) i Sapienstravel-Viemocions, són els premiats d’aquesta edició.
 
La consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, lliura aquest vespre els Premis d’Enoturisme de Catalunya, en el marc de la celebració de la 4a Nit de l’Enoturisme a Catalunya, organitzada pel Departament d’Empresa i Coneixement al Castell del Remei (Lleida). La consellera ha estat acompanyada pel president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé; el director general de Turisme, Octavi Bono; i pel director de l’Agència Catalana de Turisme, Xavier Espasa, entre d’altres.
 
Els objectius d’aquests premis són reconèixer les millors iniciatives enoturístiques del territori i ser un estímul perquè les empreses vetllin per la qualitat, sostenibilitat i especialització del seu producte. En aquest sentit, les empreses premiades contribueixen, amb la seva exemplaritat professional i la seva cooperació, als interessos del sector enoturístic català i al posicionament, la innovació i la millora de la qualitat i la competitivitat nacional i internacional de l'enoturisme.
 
Enguany, tenint en compte la declaració de 2018 com a Any del Turisme Cultural per part del Departament d’Empresa i Coneixement, els Premis d'Enoturisme han valorat de forma particular aquelles iniciatives que incorporin activitats i serveis relacionats amb el sector cultural.
 
El jurat ha decidit que els guardonats en aquesta quarta edició en cada una de les categories són:
 
  • Cellers: Abadal (DO Pla de Bages). Per la seva tasca dinamitzadora del territori, vinculant-se amb la població i empreses locals. Esdevé a més un celler de referència pel seu impuls a iniciatives que vinculen la cultura i l’enoturisme: recuperació de varietats autòctones (raïm) i projectes com el “vi de tina” i la “Ruta de les barraques”. A més, es reconeix la seva aposta pel foment i la conservació de la cultura i el paisatge com a patrimoni vinícola natural, cultural i social.

 

  • Allotjament i restauració: La Cuina de l’Empordanet (DO Empordà). Pel compromís dels 20 restaurants que composen aquest col·lectiu amb el territori i la població local. L’associació és un exemple de cooperació entre els agents del territori per promocionar conjuntament els vins i la gastronomia de qualitat. Amb aquest guardó es reconeix el seu treball per la difusió de la cuina tradicional del Baix Empordà, elaborada i maridada amb productes gastronòmics i enològics de proximitat.
 
  • Experiències i innovació: Sapienstravel-Viemocions. Per esdevenir una de les empreses pioneres en la comercialització de l’enoturisme a Catalunya, amb activitats singulars i exclusives en diferents territoris vitivinícoles del territori. El jurat ha valorat especialment la seva aposta 360 graus per fomentar la cultura del vi mitjançant experiències enoculturals que posen en valor el patrimoni artístic, històric i cultural existent. També destaca la seva aportació a l’estructuració de producte i posada a l’abast del mercat, amb estreta col·laboració amb el territori i els ens de gestió enoturística.
 
El jurat també ha valorat i destacat les propostes següents com a finalistes en cada una de les tres categories: Albet i Noya (DO Penedès), en la categoria Celler; Cal Blay Vinticinc (DO Penedès) i Cal Llop (DOQ Priorat), en la categoria Allotjament i restauració; i Priorat Enoturisme (DOQ Priorat i DO Montsant), en la categoria Experiències i innovació.
 
Programa de promoció turística Enoturisme Catalunya
 
Els Premis d'Enoturisme de Catalunya són fruit de la iniciativa conjunta dels membres de la Taula d'Enoturisme de Catalunya, engegada en el marc del programa de promoció Enoturisme Catalunya amb què, des de fa cinc anys i amb el suport dels diferents patronats de turisme i dels sectors implicats, la Generalitat dóna suport a la promoció i comercialització de l’oferta turística catalana vinculada al món del vi. L’objectiu principal d’aquest programa és posicionar Catalunya com a destinació enoturística de referència a escala mundial.
 
El Programa Enoturisme Catalunya treballa amb la màxima cooperació i coresponsabilitat publicoprivada en la millora de la competitivitat enoturística del territori en tots els àmbits: qualitat, especialització, estratègia, innovació, coneixement, senyalització, promoció i comercialització. En formen part la Direcció General de Turisme, l’INCAVI, l’Agència Catalana de Turisme, els patronats de les quatre Diputacions, Turisme de Barcelona, les DO’s i empreses, cellers i professionals destacats d’aquest sector, alguns d’ells adherits a la marca Enoturisme Catalunya.
 
Marca Enoturisme Catalunya
 
L’Agència Catalana de Turisme ha creat la marca Enoturisme Catalunya, una agrupació de l’oferta turística, comercialitzable i especialitzada, que inclou propostes específiques d'experiències i activitats que contribueixen al coneixement i al gaudi del món de la cultura vitivinícola catalana.
 
L’objectiu principal de la marca és posar en valor l’oferta enoturística de les empreses i entitats adherides, oferir plataformes de promoció i comercialització a les empreses adherides i augmentar el nombre de turistes que consumeixen enoturisme. S’hi poden adherir empreses i entitats dels sector com ara cellers, allotjaments, empreses de serveis turístics, rutes enoturístiques, agències de viatge, etc.
 
 
-----------------------------------------------------------------
Segueix-nos a les xarxes a través de:
 
A Twitter de Turisme: https://twitter.com/turismecat
A Twitter d’empresa:  https://twitter.com/empresacat