Direcció General de Comunicació

Agència de Salut Pública

El Govern reactiva la recuperació de l'Agència de Salut Pública de Catalunya

Desencalla el procés de restitució d'aquest organisme després que s'aturés per l'aplicació de l'article 155

query_builder   17 juliol 2018 14:50

event_note Nota de premsa

El Govern reactiva la recuperació de l'Agència de Salut Pública de Catalunya

Desencalla el procés de restitució d'aquest organisme després que s'aturés per l'aplicació de l'article 155



  • Vol que sigui més proper, àgil i flexible davant els reptes presents i futurs i integrant la perspectiva de gènere
 
El Govern ha reactivat el procés –aturat l’octubre passat amb l’aplicació de l’article 155- per recuperar l’esperit i les funcions inicials amb què va néixer fa uns anys l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT). Ho ha fet aprovant l’avantprojecte de llei de creació d’aquest organisme, que es va crear mitjançant la Llei 18/2009 per implicar tots els departaments del Govern en la protecció i la promoció de la salut, en la prevenció de la malaltia i la vigilància de la salut pública.
 
Amb tot, l’any 2014 va perdre la seva personalitat jurídica i va quedar adscrita a la Conselleria de Salut, en concret exercint les seves funcions a partir de llavors des de la Secretaria de Salut Pública. Ara, però, amb aquesta aprovació, es recupera  l’Agència dotant-la de nou de personalitat jurídica pròpia, com a organisme autònom administratiu, per tal que respongui amb més eficàcia, agilitat i flexibilitat davant els reptes actuals i de futur de la salut pública.
 
És voluntat del Govern que l’ASPCAT dugui a terme les seves funcions vetllant  per la integració expressa i operativa de la perspectiva de gènere, de l’equitat i de l’abordatge transversal dels determinants de la salut, en especial pel que fa al disseny, implantació i avaluació del Pla Interdepartamental  i Intersectorial de Salut Pública. En concret, es desenvoluparan les metodologies necessàries i s'incorporaran criteris d'avaluació que contribueixin a tractar la dimensió del gènere, garantint la recollida de dades desagregades per sexes i desenvolupant indicadors qualitatius i quantitatius de gènere.
 
Els òrgans de govern de l’Agència seran el Consell Rector –màxim òrgan de govern i encarregat de fixar les directrius generals d’actuació- i la Direcció –encarregada d’executar els acords que adopta el Consell Rector-. A més, l’Agència guanya elements de descentralització territorial amb la creació dels serveis regionals.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia