Direcció General de Comunicació

Govern

Nomenaments

query_builder   24 juliol 2018 14:52

event_note Nota de premsa

Nomenaments


DEPARTAMENT D’ACCIÓ EXTERIOR, RELACIONS INSTITUCIONALS I TRANSPARÈNCIA
·         Mireia Borrell i Porta, directora general de Relacions Exteriors
 
DEPARTAMENT D’EMPRESA I CONEIXEMENT
·         Joan Gómez Pallarès, director general de Recerca
 
 
CURRÍCULUMS
Mireia Borrell i Porta, directora general de Relacions Exteriors
Nascuda a Balaguer l’any 1985.
 
És doctora en Economia política europea per l’European Institute de la London School of Economics (LSE). Va cursar la llicenciatura d’Economia a la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i el màster en Economia política europea a l’European Institute de la LSE.
 
Abans d’assumir el càrrec de directora general de Relacions Exteriors, ha estat professora d’Economia política d’Europa a la LSE, fent classes d’Economia política dels estats del benestar europeus i de Representació d’interessos i política econòmica a Europa. Ha estat guanyadora de l’European Institute’s Class Teacher Award 2018. Ha codissenyat i coorganitzat el seminari Very Applied Methods al European Institute de la LSE.
 
Ha estat també investigadora postdoctoral a la University of Oxford, en un programa de polítiques socials per a famílies del Regne Unit, i va ser auditora junior a Ernst & Young a Barcelona.  Va tenir una beca a la Direcció General de Polítiques Internes del Parlament Europeu, al Comitè de Desenvolupament Regional.  Ha estat ponent convidada al Glasgow Economic Forum 2018.
 
És editora i col·laboradora de la revista digital d’afers econòmics i socials Ekonomicus, i també autora i coautora de diverses publicacions sobre economia social, salut pública, benestar i família i comerç.
Parla català, castellà, anglès i francès.
 
Joan Gómez Pallarès, director general de Recerca
 
Nascut a Igualada l’any 1960.
 
El Govern de la Generalitat ha nomenat avui Joan Gómez Pallarès nou director general de Recerca del Departament d’Empresa i Coneixement.
 
És doctor en Filologia Clàssica per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Professor titular de Filologia Llatina a la Universitat de Barcelona (UB) i catedràtic de Literatura Llatina a la UAB des de 2002. Ha dirigit l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC) des de l’octubre de 2013 fins al juliol de 2018.
 
Ha estat catedràtic de l’IES “Torras i Bages” (1983-1986). Ha fet estades de recerca pre i postdoctorals a Alemanya, Itàlia i Bèlgica. Ha liderat més d’una trentena de projectes nacionals i internacionals i és autor d’una bibliografia de quasi 300 referències sobre codicologia llatina i manuscrits de còmput, literatura i epigrafia llatines, gastronomia romana, història de les idees i història i antropologia del vi a l’antiguitat.
 
Ha estat degà de la facultat de Filosofia i Lletres i, també a la UAB, vicerector de Doctorat i Formació Continuada, vicerector d’Investigació i vicerector de Política Econòmica i Planificació. També ha estat vicepresident del Consorci de Biblioteques Universitàries de Catalunya, membre fundador de la Comisión de Apelaciones d’ANECA i membre del plenari de la CNEAI.
 
És secretari de l’Associació Catalana d’Entitats de Recerca (ACER) i com a membre de la seva junta directiva, integrant del Patronat i de la Comissió Delegada de la Institució CERCA. També és membre del grup de treball de la “Plataforma Coneixement Territori Innovació” (CTI) i de la redacció de l’Agenda per a la innovació i la competitivitat de Catalunya 2015-2020. Des del seu inici, és vocal de la Comissió d’Apel•lacions de l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU). Ha rebut la primera “Distinció per a la Promoció de la Recerca Universitària” de la Generalitat de Catalunya, l’any 2000.
 
 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia