Direcció General de Comunicació

GOvern

Nomenaments

query_builder   31 juliol 2018 15:30

event_note Nota de premsa

Nomenaments


 
DEPARTAMENT DE LA PRESIDÈNCIA
·         Francesc Homs i Molist , membre de la Comissió Jurídica Assessora
·         Carles Mundó i Blanch, membre de la Comissió Jurídica Assessora
 
Renovacions:
·         Maria Mercè Darnaculleta i Gardella, membre de la Comissió Jurídica Assessora
·         Eva Pons i Parera, membre de la Comissió Jurídica Assessora
 
DEPARTAMENT D’EMPRESA I CONEIXEMENT
·         Elisabet Abad i Giralt, directora de l’Agència Catalana del Consum
·         Manel Torrent Aixa, director de l’Institut Català d’Energia (ICAEN)
 
 
CURRÍCULUMS
 
Francesc Homs i Molist, membre de la Comissió Jurídica Assessora
 
Nascut a Vic l’any 1969.
 
Llicenciat en Dret per la Universitat Autònoma de Barcelona, també ha cursat
el Programa Funció Directiva a les Organitzacions Públiques i Privades a ESADE (curs 2001-2002), i més recentment el Curs de formació continuada en Compliment Normatiu a l’UOC (2017).
 
La seva activitat professional se centra principalment en l’assessorament jurídic
i estratègic, així com en els efectes al món de l’empresa de la nova normativa en matèria de compliment normatiu i transparència. Per raó de la seva experiència com a gestor públic, també desenvolupa tasques d’assessorament públic i privat a partir de la nova llei de contractes del sector públic.
 
Ha tornat a l’exercici professional després d’una dilatada carrera política, durant
la qual ha estat diputat al Parlament de Catalunya i al Congrés dels Diputats, i
ha exercit diverses responsabilitats a l’Administració pública, com la de secretari general i conseller de la Presidència de la Generalitat de Catalunya entre els anys 2010 i 2015. Destaca també el fet que participà activament com a ponent de l’Estatut d’autonomia de Catalunya vigent, així com en el desplegament de les principals lleis institucionals bàsiques de la Generalitat de Catalunya.
 
Ha publicat dos llibres directament vinculats amb l’Estatut d’autonomia i el seu
desplegament: Catalunya a Judici, 2008; i Dret a decidir. Estació concert, 2010.
 
Carles Mundó i Blanch, membre de la Comissió Jurídica Assessora
 
Nascut a Vic l’any 1976.
 
És llicenciat en Dret per la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i màster en Dret Urbanístic (IDEC-UPF). És advocat en exercici i actualment és el soci responsable de l’àrea de Dret civil de la firma Bufet Vallbé de Barcelona.
Com a advocat ha participat en nombrosos procediments sobre responsabilitat civil i responsabilitat patrimonial de l’Administració i té una àmplia experiència en matèria de dret de fundacions, àmbit en el qual exerceix de secretari en diverses fundacions vinculades a la salut, l’educació i la dependència. També ha actuat en procediments arbitrals com a àrbitre designat pel Tribunal Arbitral de Barcelona.
Ha estat conseller de Justícia del Govern de la Generalitat de Catalunya durant la XI legislatura (2016-2017) i va presidir la Comissió de Codificació del Dret Civil de Catalunya i l’Observatori del Dret Privat de Catalunya. Durant aquest període es va aprovar la Llei del Llibre Sisè del Codi Civil de Catalunya, sobre obligacions i contractes i es va aprovar la Llei que regula les Voluntats digitals. Entre altres fites, es va posar en funcionament el Registre de Parelles Estables de Catalunya i el Registre únic de Grups d’interès de Catalunya. També es va tancar l’antiga presó Model de Barcelona, després de 113 anys de funcionament, i es va impulsar la digitalització de l’Administració de Justícia. 
Coneix en profunditat el funcionament de l’Administració de la Generalitat i l’Administració local per la seva experiència com a cap del Gabinet del Departament d'Educació i del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació. Va ser secretari de Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya (2008-2010), mandat en el qual va liderar el trànsit de la televisió analògica a la digital (TDT), que va abastar més de dos milions de llars. També va ser president de l'Agència Catalana de Notícies (ACN).
En l'àmbit universitari, ha estat membre del Consell Interuniversitari de Catalunya, del Consell Social de la Universitat de Barcelona (UB) i del Consell Social de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), del qual n’ha presidit la Comissió Acadèmica.
 
Elisabet Abad i Giralt, directora de l’Agència Catalana del Consum
 
Nascuda a Esplugues de Llobregat l’any 1962.
 
És llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona (UB). Compta amb el Certificat de suficiència investigadora, corresponent a l’Àrea de Dret Administratiu i Processal de la Universitat de Barcelona i també té un mestratge en Dret de Catalunya (UB, EPC i Gabinet Jurídic de la Generalitat de Catalunya).
 
És diplomada en Funció Gerencial a les Administracions Públiques (ESADE) i  en Política i Govern (UPF-UAB-ESADE). També té un diploma en Lideratge i Innovació a les Administracions Públiques (ESADE-EAPC) i un diploma i postgrau en e-Govern (UPF).
 
Pel que fa a la seva trajectòria professional, des del gener del 2013 és la directora general del Centre d’Iniciatives per a la Reinserció (CIRE) del Departament de Justícia. Prèviament havia ocupat altres càrrecs a l’Administració pública. Va ser cap de Secció i Servei de Formació de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya; sub-directora general de l’Escola de Policia de Catalunya del Departament d’Interior;  cap de Gabinet del Departament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme; i sub-directora general de Dret i Entitats Jurídiques del Departament de Justícia.
 
També ha estat diputada al Parlament de Catalunya i senadora designada pel Parlament de Catalunya.
 
Manel Torrent Aixa, director de l’Institut Català d’Energia (ICAEN)
 
Nascut a Barcelona l’any 1974.
 
És enginyer industrial per l’Escola Tècnica Superior d´Enginyers Industrials de Barcelona. Compta, també, amb l’MBA Executive Internacional especialitzat en empreses del sector energètic per l’Escola d’Organització Industrial (EOI).
 
Des de l’any 2000 fins al 2007, la seva trajectòria professional va estar lligada al món de l’Administració pública , desenvolupant diverses funcions a l’Institut Català d’Energia (ICAEN) de la Generalitat de Catalunya. Posteriorment, va exercir de director i gerent de la Zona Nord-est de l'Àrea de Tecnologia i Processos Industrials d’Applus NORCONTROL SLU.
 
Des del 2008 i fins a l’actualitat ha treballat a l'Agència d'Energia de Barcelona. Primer com a director de Projectes i des de l’any 2010, com a director tècnic de l’Agència, desenvolupant tasques de gestió i coordinació en matèria de promoció i desenvolupament de projectes relatius a la generació eficient, instal·lacions renovables, biomassa i eficiència energètica en tots els àmbits.
 
Des de fa més de 15 anys que compatibilitza la seva activitat professional amb la  docència, sent professor en diversos màsters i postgraus en l’àmbit de l’eficiència energètica (Univ. Barcelona), també en l’àmbit de les Smartcity (La Salle) i col·laborant amb l’UPC en estudis de recursos energètics.