Les delegacions de França i dels Estats Units formen part de la primera fase d’urgència del pla de desplegament de les oficines de representació del Govern a l’exterior anunciades pel conseller Maragall.
El Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència ha obert a concurs públic les places de delegat a França i als Estats Units. La convocatòria de les dues places està oberta a totes les candidatures que compleixin els requisits de participació del procés de selecció. Les funcions principals del delegat o delegada són les de representar el Govern de la Generalitat en l’àrea geogràfica i funcional corresponent, dirigir i impulsar l’activitat de la Delegació, elaborar i coordinar l’acció exterior del Govern en l’àmbit d’actuació de la delegació i mantenir les relacions amb altres òrgans o organitzacions internacionals de la seva àrea territorial.  
 
La secretària d’Acció Exterior i de la Unió Europea, Natàlia Mas, assegura que “la voluntat és apropar-nos a les millors pràctiques internacionals, avançar cap a un país modern, meritocràtic i transparent”. “Hem d’aprofitar el talent que tenim al país i arreu del món i revertir-ho en l’acció de govern” ha afegit i ha reiterat que “estem en un procés de millora de l’administració, d’aposta per la transparència i d’introducció de noves formes de captació de talent. Aquest és un pas més per seguir aquest camí”.
 
Pla de desplegament de les delegacions del Govern a l'exterior
 
Tal i com va avançar el passat mes de juny el conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Ernest Maragall, la reobertura de les delegacions de França i d’Estats Units s’emmarca en la primera fase d’urgència del pla de desplegament de les delegacions del Govern a l’exterior, la qual també inclou la reobertura de les oficines de representació del Govern a l’exterior al Regne Unit i Irlanda, Alemanya, Itàlia i Suïssa. En aquest sentit, el passat mes de juliol el Govern va restituir els delegats al Regne Unit i Irlanda, Sergi Marcén; a Alemanya, Marie Kapretz; a Itàlia, Luca Bellizzi i Manel Manonelles a Suïssa.
 
L’objectiu principal d’aquesta fase inicial és reparar els efectes de l’aplicació de l’article 155 i recuperar i desplegar l’acció exterior de Catalunya de manera imminent. El desplegament de les delegacions a l’exterior preveu una segona fase de consolidació i una tercera fase d’expansió. En ambdues fases està previst aplicar processos similars al concurs públic en la majoria dels casos.
 
La reactivació de les delegacions permetrà garantir la presència exterior de la Generalitat en aquests territoris i davant les instàncies multilaterals més significatives, amb l’objectiu de defensar-hi els interessos de Catalunya i afavorir la internacionalització de la seva economia, cultura i coneixement. 
 
 
Podeu consultar l’anunci de les places en els següents enllaços: 
 
Delegat/da del Govern de la Generalitat de Catalunya a França 
 
Delegat/da del Govern de la Generalitat de Catalunya als Estats Units d’Amèrica