Acció Exterior i Unió Europea

El CADS participa a la conferència internacional 'Towards Zero Hunger: Partnerships for Impact' a Wageningen (Països Baixos)

query_builder   30 agost 2018 15:42

event_note Nota de premsa

El CADS participa a la conferència internacional 'Towards Zero Hunger: Partnerships for Impact' a Wageningen (Països Baixos)

El Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de Catalunya (CADS)  ha participat a la conferència Towards Zero Hunger: Partnerships for Impact, on ha presentat la versió anglesa del seu informe Mengem Futur en el marc d’una sessió presidida pel director del CADS, Arnau Queralt. La presentació ha anat a càrrec de dos dels consellers del CADS que van dirigir l’elaboració d’aquest informe: la Dra. Montserrat Viladrich, catedràtica del Departament d’Administració d’Empreses i Gestió Econòmica dels Recursos Naturals de la Universitat de Lleida, i el Dr. Carles Ibáñez, investigador del programa d’ecosistemes aquàtics de l’Institut de Ciència i Tecnologia Agroalimentària (IRTA).
 
La conferència ha estat organitzada per la Universitat de Wageningen, una de les institucions acadèmiques de referència a escala mundial en matèria d’agricultura i medi ambient. Durant els dies 30 i 31 d’agost 500 participants d’arreu del món han discutit com establir les aliances necessàries per garantir la seguretat alimentària, millorar la nutrició i avançar vers sistemes de producció agrària més sostenibles.
 
L’informe Mengem Futur té com a objectiu analitzar els principals reptes i plantejar les propostes estratègiques d’actuació consegüents per a garantir que la població de Catalunya, a mitjà i llarg termini, tingui accés físic i econòmic a una alimentació suficient, innòcua i nutritiva d’acord amb les necessitats i preferències alimentàries per a una vida activa i saludable.
 
Entre altres recomanacions, l’informe proposa avançar en la redacció d’un Pacte nacional per a la política alimentària, amb objectius estratègics i línies d’actuació prioritàries compartits pels diversos actors del sistema alimentari català, i també l’aprovació d’una estratègia de caràcter interdepartamental, que integri totes les polítiques sectorials que determinen el futur de la nostra alimentació (ordenació del territori i planificació urbanística, salut, educació, ocupació i desenvolupament econòmic, entre altres).
 
L’informe, que ha tingut també com a ponent el sr. Joan Vallvé, ex-conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya i conseller del CADS, va ser lliurat a la Consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació el passat 24 de juliol i serà presentat públicament a Catalunya aquesta tardor.
 
Amb la participació en aquesta conferència internacional sobre els Objectius Globals de Desenvolupament Sostenible i seguretat alimentària, el CADS fa una nova aportació de Catalunya al debat internacional sobre l’Agenda 2030, el full de ruta del qual s’ha dotat la comunitat internacional per avançar en l’assoliment del desenvolupament sostenible. En aquest sentit, el Govern de Catalunya s’ha compromès a concretar els 17 Objectius Globals de Desenvolupament Sostenible al nostre país i per aquest motiu està elaborant el Pla Nacional per a la Implementació de l’Agenda 2030, que compta amb la participació de tots els departaments de la Generalitat de Catalunya i amb la coordinació del Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència. 
 
La conferència ha comptat amb la intervenció, entre d’altres, d’Akinwumi Adesina, president del Banc Africà per al Desenvolupament; Paul Polman, conseller delegat d’Unilever; Etharin Cousin, exdirector executiu del Programa Mundial per a l’Alimentació; Carola Schouten, ministra d’Agricultura, Natura i Qualitat Alimentària del govern holandès; Carola van Rijnsoever, ambaixadora per al desenvolupament sostenible del Ministeri d’Afers Exteriors d’Holanda; David Nabarro, Premi Mundial de l’Alimentació 2018; i Rajiv J. Shah, president de la Fundació Rockefeller.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia