Direcció General de Comunicació

El Govern publica la segona convocatòria d'ajuts del Programa Operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020 per a projectes impulsats per ens locals

La convocatòria d'ajuts publicada està dotada amb 37 milions d'euros

query_builder   3 setembre 2018 07:32

event_note Nota de premsa

El Govern publica la segona convocatòria d'ajuts del Programa Operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020 per a projectes impulsats per ens locals

La convocatòria d'ajuts publicada està dotada amb 37 milions d'euros

  • Els projectes beneficiaris han de tenir com a objectius afavorir el pas a una economia baixa en carboni i conservar i protegir el medi ambient i promoure l’eficiència dels recursos

El Govern, a través del Departament de Presidència, ha publicat aquest dilluns al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC)  la segona convocatòria d’ajuts del Programa Operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) 2014-2020 per projectes impulsats per entitats locals que tinguin l’objectiu d’afavorir el pas a una economia baixa en carboni i conservar i protegir el medi ambient i promoure l’eficiència dels recursos (http://portaldogc.gencat.cat/utilsEADOP/PDF/7698/1692964.pdf).

El Departament de la Presidència, a través de la Secretaria d’Administracions Locals i de Relacions amb l’Aran, gestiona una part del fons FEDER de Catalunya adreçada al món local del país. Aquesta convocatòria està dotada amb 37 milions d’euros i destinada a cofinançar fins a un 50% els projectes de diputacions, consells comarcals i ajuntaments de més de 20.000 habitants de Catalunya, excloent l’Ajuntament de Barcelona que gaudeix d’un conveni de col·laboració específic amb la Generalitat de Catalunya en el marc del FEDER. 

Els projectes participants no es poden haver iniciat abans de l’1 de gener del 2014 i han d’estar executats i pagats abans del 31 de desembre de 2021. Les entitats locals que vulguin optar han de presentar un pressupost amb una despesa mínima d’1 milió d’euros i màxima de 4 milions. Els ajuntaments de municipis amb una població de més de 20.000 habitants no poden presentar més d’una sol·licitud per eix d’actuació.
 
Les sol·licituds s’avaluaran en concurrència competitiva, tal com marca la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions. Els criteris de valoració garanteixen la transparència i la no discriminació, el respecte i la promoció dels principis transversals del programa operatiu del FEDER 2014-2020. Per a la selecció de projectes es constitueixen dues comissions tècniques de valoració, una per a cadascuna dels eixos als quals fa referència la convocatòria, presidida pel secretari d’Administracions Locals i de Relacions amb l’Aran. La Direcció General d’Administració Local notificarà la resolució de la convocatòria a les entitats locals interessades mitjançant la publicació a la plataforma EACAT per administracions.
 
Aquesta convocatòria de subvencions del FEDER fa referència als eixos 4 i 6 del programa operatiu d’aquests fons que són els que tenen com a objectiu l’economia sostenible i la protecció del medi ambient. Pretén ser una bona eina per promoure estratègies adients per potenciar el reequilibri i el desenvolupament del territori en àmbits com el medi natural, el patrimoni cultural, amb vinculació turística, així com l’eficiència energètica. En l’eix 4 s’emmarquen projectes de  foment de la producció i distribució d’energia derivada de fonts renovables; per augmentar la participació i distribució de les energies renovables per a usos tèrmics; de suport a l’eficiència energètica, a la gestió intel·ligent de l’energia i reducció d’emissions de CO2 en l’edificació i en les infraestructures i els serveis públics. Pel que fa a l’eix 6 s’emmarquen projectes de conservació, protecció, foment i desenvolupament del patrimoni natural i cultural; projectes  de promoció de la protecció, el foment i el desenvolupament del patrimoni cultural i de protecció i promoció de les àrees naturals, en particular d’interès turístic. De l’import màxim de 37 milions d’euros de la convocatòria, fins a 8,5 milions d’euros es destinaran a l’eix 4 i 28,5 milions seran per l’eix 6.
 
Aquest juliol, la consellera de la Presidència, Elsa Artadi, i el secretari d’Administracions Locals i de Relacions amb l’Aran, Miquel Àngel Escobar, han realitzat diferents sessions informatives arreu del país per presentar aquesta convocatòria d’ajuts als representants d’ens locals. L’objectiu d’aquestes sessions ha estat explicar detalladament les bases per tal que les entitats municipals que tinguin projectes susceptibles de ser finançats ho facin amb garanties d’èxit.
 
3 de setembre de 2018
 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia