• Enguany una seixantena d’alumnes participaran en les formacions de Barcelona, Terrassa i Lleida
uni
El director general d’Acció Cívica i Comunitària, Bernat Valls, ha donat el tret de sortida a una nova edició del curs de preparació de la prova d’accés a la universitat per a majors de 25 anys (GAU+25). Aquesta formació, emmarcada en el Pla Integral del Poble Gitano a Catalunya, es durà a terme entre octubre i maig a Barcelona, Terrassa i Lleida.
 
De moment ja hi ha 63 persones inscrites en aquesta formació que vol incrementar el nombre de persones gitanes que cursen estudis universitaris. En aquest sentit, el Pla Integral del Poble Gitano 2017-2020 té com un dels seus objectius principals desenvolupar mesures i accions destinades a millorar la situació social del poble gitano i és per això que el Pla treballa per promoure i facilitar l’accés de gitanos i gitanes a estudis postobligatoris.
 
En el decurs de la seva intervenció, Valls ha destacat que prop d’una vintena de participants de les edicions anteriors han accedit a estudis universitaris. El director general d’Acció Cívica i Comunitària ha posat en valor els esforços del Govern per acostar els estudis superiors al poble gitano i ha recordat que, més enllà d’aquesta formació, “enguany, per primer cop, les universitats públiques catalanes han reservat una plaça de cada grau a alumnat gitano. Una iniciativa que ha permès que a dia d’avui hi hagi nous estudiants gitanos a les facultats de medicina, infermeria, ADE, educació infantil bilingüe, psicologia, treball social o dret. Alumnes que no només treballen pel seu futur, sinó que esdevenen referents positius pel seu entorn”.
 
El director general d’Acció Cívica i Comunitària ha recordat també que, segons les darreres dades, només entre el 0’8 i l’1,5% de la població gitana té estudis superiors, un percentatge que arriba al 30% en la població no gitana. “Gràcies als esforços de tots, especialment dels gitanos i gitanes que decidiu fer un pas endavant i accedir a la universitat, serem capaços de combatre aquesta desigualtat”, ha conclòs Valls.
 
A l’acte inaugural dels cursos de Terrassa i Barcelona, que s’ha celebrat a la seu del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, també hi ha assistit  responsable del Programa del Poble Gitano i de la Innovació Social a Catalunya, Ramon Vílchez.

1  

Imatges

Foto de grup

Foto de grup 192