Cultura

FOTO

La Biblioteca de Catalunya presenta el llibre electrònic "Mistral a Catalunya"

query_builder   27 setembre 2018 13:14

event_note Nota de premsa

La Biblioteca de Catalunya presenta el llibre electrònic "Mistral a Catalunya"

FOTO
La Biblioteca de Catalunya presenta aquesta tarda, a les 18.30 hores, el llibre electrònic Mistral a Catalunya, d’Antoni Rossell i Hélène Rufat.
 
L’acte comptarà amb la presència de la directora general de Patrimoni Cultural del Departament de Cultura, Elsa Ibar; la directora de la Biblioteca de Catalunya, Eugènia Serra; la directora de l'Àrea de Literatura i Pensament de l’Institut Ramon Llull, Izaskun Arretxe; els autors de l’obra, Antoni Rossell i Hélène Rufat, i la coordinadora del llibre Núria Altarriba. La presentació també comptarà amb una petita actuació del grup Mirabèl, que interpretarà música tradicional occitana.
 
Mistral a Catalunya presenta la figura de l’escriptor Frederic Mistral, Premi Nobel de Literatura el 1904, com a promotor de la recuperació de la llengua occitana i ànima de les relacions dels provençals amb el món intel·lectual català.
 
L’obra conté entrevistes a especialistes que donen una visió polièdrica del personatge, entre els quals hi figuren Jaume Figueras i Trull, Manuel Jorba, Ramon Panyella, August Rafanell, Montserrat Comas, Vinyet Panyella i Lluïsa Julià.
 
A més, incorpora música tradicional occitana i lectures de textos i poemes. Es complementa amb una àmplia bibliografia, enllaços i imatges, que constitueixen una bona eina de recerca per al coneixement de l’obra mistralenca en el context català. 
 
Aquest llibre mostra un tast de la documentació que es pot trobar a la Biblioteca de Catalunya i a la Biblioteca Museu Víctor Balaguer.
 
Mistral a Catalunya és el sisè volum de la col·lecció Escrits i memòria, que coordina Antoni Rossell i que publica el Departament de Cultura i la Biblioteca de Catalunya, amb l’objectiu de difondre els fons que custodia; és d’accés lliure i gratuït a les plataformes d’iTunes i GooglePlay i es publica sota una llicència Creative Commons.
 
Amb el propòsit que els estudiosos de tot el món puguin apropar-se a la cultura catalana i conèixer més a fons el patrimoni conservat, la Biblioteca de Catalunya ha iniciat, amb la col·laboració de l’Institut Ramon Llull, la traducció a l’anglès de la col·lecció Escrits i memòria. En aquests moments, ja està disponible en línia el quart volum de la col·lecció The Troubadours to Ausiàs March: Heritage of the Biblioteca de Catalunya (Dels trobadors a Ausiàs March: el patrimoni de la Biblioteca de Catalunya), d’Anna Alberni i traducció de James Thomas, que mostra l’importantíssim patrimoni que conserva la BC quant a la poesia i la música medievals.
 
 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia