Economia i Hisenda

La Fundació Bancària "la Caixa" i la Generalitat de Catalunya destinen 30 milions d'euros a actuacions d'Obra Social durant el 2018

Ambdues institucions promouen projectes que s'adrecen a cobrir o pal·liar mancances o necessitats d'interès prioritari per al territori

query_builder   27 setembre 2018 17:55

event_note Nota de premsa

La Fundació Bancària "la Caixa" i la Generalitat de Catalunya destinen 30 milions d'euros a actuacions d'Obra Social durant el 2018

Ambdues institucions promouen projectes que s'adrecen a cobrir o pal·liar mancances o necessitats d'interès prioritari per al territori

Fotografia de l'acte de signatura

  • L’acció impulsada al llarg de l’any passat inclou projectes de beques de menjador, inserció laboral de persones amb malaltia mental, atenció a infants discapacitats, recerca contra el càncer i recuperació del patrimoni històric, entre d’altres.
  • L’aportació de ”la Caixa” a aquesta col·laboració amb la Generalitat s’ha quadruplicat en els últims poc més de vint anys, ja que ha passat dels 7,02 milions d’euros del 1998 als 30 milions actuals.
  • «A través d’aquesta col·laboració continuada amb la Generalitat, seguim al costat de persones i organitzacions que treballen per millorar presents i construir futurs. Tant en acció social, que és la nostra essència, com en recerca i divulgació del coneixement», ha explicat el president de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Isidre Fainé.
  • El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, ha remarcat que l’Administració catalana valora positivament els resultats de l’acord, que contribueix a la millora de la qualitat de vida dels catalans. «Les actuacions realitzades han contribuït especialment a fomentar la integració dels col·lectius més vulnerables de la societat i a reduir l’exclusió social, dues de les prioritats del Govern català», ha conclòs.
 
 
El vicepresident del Govern català i conseller d’Economia i Hisenda de la Generalitat, Pere Aragonès, i el president de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Isidre Fainé, han signat avui la renovació del conveni de col·laboració en matèria d’obra social, cultural, de ciència i recerca. També han assistit a l’acte, que ha tingut lloc a la seu del Departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda, el secretari general de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda de la Generalitat, Albert Castellanos, i el director general de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Jaume Giró.
 
Aquesta col·laboració té com a objectiu afavorir actuacions que cobreixin o pal·liïn mancances o necessitats d’interès prioritari per al territori, de la mà d’entitats sense ànim de lucre. La voluntat és contribuir a l’equitat social i donar més oportunitats a les persones que més ho necessiten.
 
Així doncs, en el marc de l’acord, aquest 2018 la Fundació Bancària ”la Caixa” es compromet a destinar fins a 30 milions d’euros a projectes de caire social, assistencial, educatiu, cultural, científic i mediambiental. Concretament, es prioritzen iniciatives que responguin a les línies d’actuació següents:
 
-       Fomentar la integració de persones amb discapacitat i/o en risc d’exclusió.
-       Afavorir la conciliació familiar.
-       Donar suport, mitjançant beques, a la formació de personal investigador.
-       Promoure projectes de recerca biomèdica.
-       Restaurar, digitalitzar i difondre documents d’interès històric.
-       Dur a terme la restauració d’edificis i obres d’art.
 
L’acció impulsada al llarg del 2017 inclou projectes de beques de menjador, inserció laboral de persones amb discapacitat, atenció a infants en risc d’exclusió social, recerca per a la cura de l’alzhèimer i recuperació del patrimoni històric, entre d’altres. Això es tradueix en la col·laboració amb entitats com l’associació Obertament, Nexe Fundació, Fundació Futur, Fundació La Muntanyeta o el Programa Gòtic.
 
També cal destacar el suport a la recerca que es fa en centres de referència, com el Barcelona Institut of Science and Technology (BIST), la Fundació Pasqual Maragall, l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal), l’Institut de Genètica Cardiovascular de Girona o el Pediatric Cancer Center de l’Hospital de Sant Joan de Déu. Aquesta aposta per la recerca se situa en la línia d’un dels objectius primordials del Pla Estratègic 2016-2019 de la Fundació Bancària ”la Caixa”, que preveu triplicar la inversió en recerca fins a assolir els 90 milions d’euros l’any vinent.
 
L’aportació de ”la Caixa” a aquesta col·laboració amb la Generalitat s’ha quadruplicat en els últims poc més de vint anys. Concretament, ha passat dels 7,02 milions d’euros del 1998, primer exercici en què es va desenvolupar l’acord, als 30 milions actuals.
 
«Sumem més de dues dècades de suport constant a un gran nombre d’entitats i projectes que han contribuït decisivament a la millora de la qualitat de vida de les catalanes i els catalans. A través d’aquesta col·laboració continuada amb la Generalitat, seguim al costat de persones i organitzacions que treballen per millorar presents i construir futurs, com indica el Pla Estratègic 2016-2019 de la Fundació. I això, tant en acció social, que és la nostra essència, com en recerca, una gran aposta estratègica i de futur, i divulgació del coneixement», ha explicat el president de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Isidre Fainé.
 
Per la seva banda, el vicepresident i conseller d’Economia i Hisenda de la Generalitat, Pere Aragonès, ha remarcat en l’acte de renovació del conveni que l’Administració catalana valora positivament els resultats de l’acord, que contribueix a la millora de la qualitat de vida dels catalans. «Les actuacions realitzades han contribuït especialment a fomentar la integració dels col·lectius més vulnerables de la societat i a reduir l’exclusió social, dues de les prioritats del Govern català», ha conclòs Aragonès.

1  

Imatges

Fotografia de l'acte de signatura

Fotografia de l'acte de signatura 1140

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 170

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia