Delegació a les Terres de l'Ebre

El vicepresident Aragonès presideix el Consell Rector de l'IDECE

Alfons Montserrat, nou director de l'Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l'Ebre

query_builder   28 setembre 2018 14:11

event_note Nota de premsa

El vicepresident Aragonès presideix el Consell Rector de l'IDECE

Alfons Montserrat, nou director de l'Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l'Ebre

  • També han estat designats els nous membres del màxim òrgan de govern de l’Institut
El vicepresident Aragonès presenta el nou director de l'IDECE, Alfons Montserrat
El vicepresident i conseller d’Economia i Hisenda de la Generalitat, Pere Aragonès, ha presidit aquest divendres, la reunió del Consell Rector de l’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre (IDECE). Durant la trobada, s’han presentat els nous membres que conformen aquest òrgan de govern i també han nomenat Alfons Montserrat, alcalde d’Alcanar, com a nou director de l’Institut.
 
D’acord amb Llei de l'IDECE, la presidència de l’Institut va a càrrec del vicepresident de la Generalitat; la vicepresidència 1a, és escollida entre els representants dels consells comarcals, i des d’avui recau en Antoni Llop; i la vicepresidència 2a, designada pel president entre les persones representants de la Generalitat, és per al director general Promoció Econòmica, Competència i Regulació, Lluís Juncà.
 
La reunió d’aquest divendres també ha servit per nomenar els nous membres del Consell Rector de l’IDECE. En aquest sentit, com a representants dels grups parlamentaris avui han estat designats: Xavier Faura Sanmartin (ERC); Joan Moisès i Reverté (Catalunya en Comú Podem); Antoni Espanya i Forcadell (Socialistes i Units per Avançar) i José Luís Calderón Aisa (Ciutadans).
 
Així mateix, en formen part quatre membres designats pel Govern en representació de la Generalitat que són: el delegat del Govern, Xavier Pallarès; i els directors territorials de Territori i Sostenibilitat, Antonio Suárez, i d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Ferran Grau, i d’Empresa i Coneixement, Mercè Miralles.
 
S’inclouen també dos representants de cadascun dels consells comarcals, així del Baix Ebre són Josep Antoni Navarro i Serra i Rafel Tomàs i Royo; del Montsià, M. Carme Navarro i Núria Balagué; de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim i Gironès i Julio Roca i Font; i de la Terra Alta, Carles Luz, a més del vicepresident 1r, Antoni Llop.
 
I, finalment, dos representants de la societat civil completen els membres del nou Consell Rector: Wifredo Miró, secretari general de l’UGT a les Terres de l’Ebre, i Enrique Alado, el president de l’Associació d’Empresaris de les Comarques de l’Ebre (AECE)
 
L’IDECE, 25 anys dedicats a l’impuls i desenvolupament de les comarques ebrenques
 
L’IDECE és un organisme autònom, creat l’any 1993 i que des d’aquest 2018 està adscrit al Departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda. Es tracta d’un ens aglutinador de consens i algunes de les seves funcions són: elaborar, impulsar i avaluar plans de promoció i desenvolupament de caràcter global o sectorial de les quatre comarques ebrenques (Baix Ebre, el Montsià, la Terra Alta i la Ribera d'Ebre) i fomentar-ne la projecció; desenvolupar programes de suport de caràcter general i sectorial dirigits als ens locals del territori; i executar el manteniment i la promoció de la via navegable a l'Ebre.
 
Entre les fites aconseguides durant aquests 25 anys d’existència, l’IDECE va crear i impulsar la marca turística que cohesiona i identifica el conjunt de les Terres de l’Ebre, entre d’altres.
 
Alfons Montserrat, un economista amb vocació de servei públic
 
Alfons Montserrat Esteller, nascut a Alcanar, el 18 d'abril de 1960, és llicenciat en Ciències Econòmiques, en Dret i Antropologia, i Màster per ESADE en Administració i Direcció d'empreses (MBA).  
 
És alcalde d’Alcanar des del 2006, ajuntament del qual forma part dins el grup municipal d’ERC des del 1999, quan va iniciar la seva etapa de regidor (1999-2006). A més, és el responsable de les regidories de Cultura i Governació, i cap de la Policia Local i de Recursos Humans.
 
Ha estat president del Consell Comarcal del Montsià (2005-2008). També és vicepresident de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE) des del 2014.  En diferents períodes també ha estat President de Dinamització Turística de les Terres de l’Ebre, del Projecte Líder i del Museu del Montsià. 
 
Economista en actiu des de l’any 1986, ha treballat en el sector citrícola (1986-1992)  i en el de la medicina (1996-2006). Actualment es troba en excedència.
Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia