Acció Exterior i Unió Europea

L'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament assumeix la vicepresidència del Grup de Coordinació de Gènere de Moçambic

query_builder   2 octubre 2018 15:13

event_note Nota de premsa

L'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament assumeix la vicepresidència del Grup de Coordinació de Gènere de Moçambic

L’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD), adscrita al Departament d’Acció Exterior del Govern, portarà a terme la coordinació entre el Govern de Moçambic i el conjunt de donants que treballen en cooperació al desenvolupament al país.
El Ministeri de Gènere, Infància i Acció Social del govern de Moçambic i el conjunt de donants del sector de la cooperació al país han elegit l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament –adscrita al Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència- com a punt focal del Grup de Coordinació de Gènere. Amb aquesta decisió, el Govern assumeix un rol central en el sector de la cooperació a Moçambic, país prioritari per a Catalunya i amb una llarga tradició de relacions de cooperació al desenvolupament.
  
El representant de l’ACCD a l’Àfrica Oriental, Rui Reis, serà vicepresident del Grup de Coordinació de Gènere, i assumirà per tant la coordinació entre agències governamentals de Moçambic i les organitzacions de la cooperació, que inclouen agències de cooperació internacional, ambaixades, i entitats de la societat civil moçambiquesa i internacional.
 
El Grup de Coordinació de Gènere de Moçambic és un mecanisme pioner que té com a objectiu el diàleg polític, la consulta, l’intercanvi d'informació, l’anàlisi de polítiques, els programes d'assistència tècnica i el suport per a la promoció de la igualtat de gènere i l'apoderament de la dona com a part del procés de desenvolupament de Moçambic.
 
Aquest organisme promou la participació dels actors de cooperació en la formulació, planificació, execució, seguiment i avaluació de les polítiques públiques. També porta a terme revisions anuals per garantir que les qüestions de gènere es reflecteixen de forma sistemàtica i adequada. D’aquesta manera, el grup vol contribuir a l'aplicació efectiva dels compromisos nacionals i internacionals de Moçambic relacionats amb la igualtat de gènere per tal d’avançar cap a una societat sense desigualtats.
 
El Grup de Coordinació de Gènere està format per agències de cooperació multilateral i bilateral, organitzacions de la societat civil, especialistes i activistes de gènere a títol individual i diversos departaments del govern de Moçambic: el Ministeri de Gènere, Infància i Acció Social, el Ministeri de Planificació i Desenvolupament i els membres del Consell Nacional per l’Avanç de la Dona.
 
La gestió del Grup de Coordinació de Gènere va a càrrec de la presidenta –actualment la Directora Nacional de la Dona de Moçambic, Angelina Paulo Lubrino- i el vicepresident, escollit anualment entre els membres del Grup, i que aquesta setmana assumeix l’ACCD.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia