Direcció General de Comunicació

titulacio aeronautica

El Govern impulsa la formació en el sector aeronàutic

query_builder   9 octubre 2018 15:12

event_note Nota de premsa

El Govern impulsa la formació en el sector aeronàutic

·         El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies destina 967.800 euros per al desenvolupament d’un projecte de formació en el sector aeronàutic durant els anys 2018-2021
El Govern de la Generalitat, a través del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, destinarà 967.800 euros al desenvolupament d’un projecte de formació en el sector aeronàutic durant el període 2018-2021. Concretament, la Generalitat ha atorgat aquesta subvenció a l’Institut Municipal d’Educació i Treball de Vilanova i la Geltrú (IMET).
 
Les companyies aèries reclamen, des de fa temps, personal treballador amb el perfil d’auxiliar de manteniment d’aeronaus i, en aquest sentit, es va signar el Conveni de col·laboració per al desenvolupament del projecte de formació aeronàutic 2017, entre el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) i l’Institut Municipal d’Educació i Treball (IMET).
 
Per la seva banda, l’IMET compta amb l'autorització de l'Agència Estatal de Seguretat Aèria per realitzar aquesta formació de reconeixement europeu, que imparteix a través d'EFAV (Escola de Formació Aeronàutica de Vilanova i la Geltrú), l’única escola de titularitat pública de tot Espanya que ofereix aquests estudis des de l’any 1988.
 
Així doncs, amb aquest finançament, el centre ofereix un itinerari formatiu amb l’objectiu d’obtenir la Llicència de Manteniment d’Aeronaus i assolir la categoria professional de mecànic/a certificador/a, que és la persona responsable de donar el vistiplau a una aeronau o a un component després d’una intervenció de manteniment.
 
En aquesta línia, l’itinerari formatiu es podrà iniciar amb el certificat de professionalitat de nivell 1 “Operacions auxiliars de manteniment aeronàutic” i continuar amb les especialitats formatives de “Manteniment d’estructures d’aeronaus “ i “Manteniment d’avions amb motor de turbina”.  Aquest itinerari de formació, juntament amb dos anys d’experiència pràctica, dota l’alumnat de la Llicència de manteniment d’aeronaus. Aquesta Llicència habilita per certificar aeronaus en qualsevol dels estats de la Unió Europea.
 
Està previst que el nombre d’alumnes que participaran en aquesta formació sigui de 140.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia