El Govern de la Generalitat ha autoritzat la subscripció d’un conveni de col·laboració amb el Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior del Govern d’Andorra en matèria de reconeixement d’acreditacions oficials de coneixements de llengua catalana.
 
El conveni, que es formalitzarà a través del Departament de Cultura i el Consorci per a la Normalització Lingüística, té per  objectiu establir el reconeixement mutu de diplomes i certificats oficials acreditatius de coneixements de llengua catalana emesos pel Govern d’Andorra i per la  Generalitat de Catalunya, de manera que es faciliti la mobilitat de persones en els àmbits laboral i dels estudis, o l’accés a l’Administració pública, a Andorra i a Catalunya.
 
La llengua catalana és oficial a Andorra i a Catalunya, on les respectives administracions han desenvolupat un sistema d’acreditacions oficials de català. A Catalunya, d’ençà de 1979, i a Andorra, d’ençà de 1999.
 
El Consell d’Europa va publicar el 2001 el document Marc europeu comú de referència per a les llengües: aprendre, ensenyar, avaluar (MECR), del Consell d’Europa, que ha esdevingut una eina de referència a tot Europa per comparar els nivells de coneixement de les llengües de manera objectiva, i facilitar tant la mobilitat com el reconeixement internacional.
 
Tant la Generalitat com el Govern d’Andorra han adaptat tots els cursos i proves de certificació de català que ofereixen oficialment als nivells de competència lingüística definits pel MECR, així com als seus continguts, mètodes d’aprenentatge i d’avaluació. Això permet ara ampliar i enfortir la col·laboració en matèria de llengua entre la Generalitat i el Govern d’Andorra i disposar d’un sistema automàtic de reconeixement de diplomes i certificacions oficials de català, emeses d’acord amb els paràmetres del MECR.