Empresa i Treball

Foto

TURISME

Catalunya és escollida per presidir la xarxa europea de turisme sostenible NECSTouR durant tres anys

És un organisme que treballa per potenciar la cooperació entre regions i influir directament en la política turística europea

query_builder   10 octubre 2018 17:34

event_note Nota de premsa

TURISME

Catalunya és escollida per presidir la xarxa europea de turisme sostenible NECSTouR durant tres anys

És un organisme que treballa per potenciar la cooperació entre regions i influir directament en la política turística europea

·     Aquest nomenament dona continuïtat a l’anterior mandat que ja ostentava Catalunya. Flanders i Andalusia n’ocuparan les vicepresidències; Toscana, la secretaria general; i Västra Götland, la tresoreria.

 
Catalunya ha estat escollida avui a Brussel·les per presidir la xarxa NECSTouR de regions europees per la sostenibilitat i la competitivitat en el turisme pels propers tres anys. En el marc de la seva Assemblea General, la candidatura catalana ha estat escollida per part dels membres de l’organisme europeu i anirà acompanyada de Flanders i Andalusia que n’ocuparan la vicepresidència; Toscana, la Secretaria General; i Västra Götland, la Tresoreria. En total, en formen part una setantena de membres: 36 regions, 13 empreses, institucions i associacions, i 20 universitats i centres de recerca.
 
Aquest nomenament dona continuïtat a l’anterior, que des del 2015 ha permès a la presidència impulsar la cooperació entre regions europees per a posicionar el turisme en l’agenda europea, augmentar les possibilitat de finançament per a projectes en turisme i enfortir la presència de les regions en les polítiques europees de turisme.
 
Octavi Bono, director general de Turisme de la Generalitat de Catalunya i president de NECSTouR, ha explicat que seguir al capdavant d’aquest organisme europeu és un reconeixement internacional a la tasca que es realitza des de Catalunya i és un exemple de com el model turístic català és valorat.  En aquest sentit, ha declarat que aquesta ha estat la raó principal de la reelecció: “Catalunya és una destinació consolidada amb una política turística ben definida i compromesa amb promoure un turisme responsable, incorporant aspectes socio-culturals i incentivant la innovació, el coneixement i el talent per professionalitzar el sector i fer-lo més competitiu.” Bono ha afegit que “la presidència de NECSTouR suposa una oportunitat excel·lent per projectar la imatge de Catalunya i de les seves millors experiències com a destinació turística”.   
 
Entre d’altres accions, els tres anys de presidència de Catalunya han permès a NECSTouR:
 
·     Fer lobby i posicionar la xarxa a alt nivell europeu dins de diversos organismes com la Comissió Europea (i els directors generals i comitès que tracten el turisme), el Parlament Europeu i altres institucions europees, donant-li més visibilitat i erigint-se com a portaveu de les regions en qüestions política turística.
 
·     Millorar la governança turística que tenen les pròpies destinacions membres garantint-ne una gestió estratègica  a través de l’intercanvi de coneixement i implementació de les noves tecnologies i del big data.
 
·     Impulsar el turisme sostenible amb accions com la declaració de l’Any Internacional de Turisme Sostenible per part de la Unió Europea el 2017 o la cooperació amb l’Organització Mundial del Turisme pel desenvolupament de la plataforma dels Objectius pel Desenvolupament Sostenible 2030.
 
·     Desenvolupar un turisme sostenible també amb la cultura, aprofitant la declaració de l’Any Europeu del Patrimoni Cultural per part del Consell d’Europa i del Parlament Europeu el 2018, mitjançant la declaració Better Places to Live, Better Places to Visit, desenvolupada durant la jornada que va tenir lloc el passat mes d’abril a Barcelona. A més a més, per tal que es converteixi en una línia de treball consolidada, s’han establert els primers vincles de cooperació de NECSTouR amb el Consell de les Rutes Culturals Europees.  
 
·     Consolidar la innovació del sector turístic des de la formació, promovent el talent entre els nous professionals per tal que adquireixin noves competències i cobreixin les necessitats que emergeixen actualment a les empreses turístiques.
 
·     Analitzar el fenomen de l’economia col·laborativa en el sector turístic, tenint en compte el paper de les tecnologies i de les noves plataformes digitals, trobant un equilibri que garanteixi la protecció dels consumidors i  els greuges comparatius respecte els sector tradicionals. 
 

NECSTouR, la xarxa europea de turisme sostenible i competitiu
 
NECSTouR va ser fundada l’any 2009 per Catalunya, la Toscana i Provença-Alps-Costa Blava. Actualment en formen part una setantena de membres entre regions europees, empreses, institucions, associacions del sector turístic europeu, universitats i centres de recerca. La xarxa treballa per potenciar la cooperació entre regions europees en la consolidació de la sostenibilitat i la competitivitat en el turisme i influir directament en la política turística europea.  
 
La xarxa aglutina els actors més importants en la presa de decisions de les polítiques turístiques incloent des de membres públics i privats i també el sector acadèmic que aporten d’una banda les polítiques turístiques, el coneixement del territori, l’experiència de la gestió i planificació estratègica i d’una altra el coneixement dels consumidors, les necessitats del mercat i per últim, aporten les noves tendències, la innovació i el talent per a afrontar els reptes actuals
 
 
-----------------------------------------------------------------
Segueix-nos a les xarxes:
 
A Twitter de Turisme: https://twitter.com/turismecat
A Twitter d’empresa:  https://twitter.com/empresacat

1  

Imatges

Els membres de NECSTouR, durant la reunió d'avui

Els membres de NECSTouR, durant la reunió d'avui 191

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia