• Estaran ubicades als espais del Departament d’Empresa i Coneixement i del Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública als congressos IoT Solutions World Congress, Blockchain Solutions World i In(3D)ustry
  • Aquests congressos que formen part de la Barcelona Industry Week, l’esdeveniment d’impuls a la transformació digital a la indústria que se celebra la setmana vinent
  • En el marc del congrés, ACCIÓ llançarà el nou Servei d’Orientació en Manufactura 3D (SOM3D) conjuntament amb Fira de Barcelona per impulsar l’accés de les empreses catalanes a la tecnologia d’impressió 3D

La Generalitat de Catalunya –a través del Departament d’Empresa i Coneixement i el Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública- facilitarà la participació de 46 empreses i centres tecnològics catalans amb estand al Barcelona Industry Week que se celebra de dimarts a dijous de la setmana vinent als recintes de Fira de Barcelona a Montjuïc i l’Hospitalet de Llobregat. En concret, les empreses estaran ubicades als congressos IoT Solutions World Congress, Blockchain Solutions World i In(3D)ustry que formen part del Barcelona Industry Week, la trobada internacional que té com a objectiu l’impuls de la transformació digital dels sectors industrials i el foment de la indústria 4.0.
 
En conjunt, l’esdeveniment preveu atraure més de 21.000 visitants i reunir 550 empreses expositores i prop de 600 experts. Els diferents salons tractaran temàtiques com la fabricació massiva o personalitzada, l’automatització de processos, la connectivitat intel·ligent o la ciberseguretat, entre d’altres.
 
IoT Solutions World Congress
 
En concret, 27 empreses i centres tecnològics catalans exposaran els seus productes i serveis a l’espai de la Generalitat a l’IoT Solutions World Congress (a l’edició de l’any passat hi van participar 21 empreses), que se celebrarà a l’espai de Fira de Barcelona a l’Hospitalet de Llobregat. Es tracta de la xifra més elevada d’empreses que participen de la mà de la Generalitat en aquest congrés, que promou la convergència entre tecnologies com l’IoT, la intel·ligència artificial i el blockchain i inclou tant l’exposició comercial de productes i serveis com bancs de proves de noves tecnologies.
 
Les entitats que s’allotjaran al pavelló de la Generalitat són Crono-time, Tracktio Group, Sensing & Control Systems, PickData, la Fundació Centre d’Innovació i Tecnologia de la UPC (CIT UPC), Sparsity, Sistemes Electrònics Progrés, Tecnologías Aplicadas a la Información, IThinkUPC, Energy Tools Consulting, IoT Infinitum Platform, Sigma Industrial Precision, Industrial Shields, Slashmobility, Geprom Software Engineering, Enzyme Advising Group, Effitronix Systems, la Fundació Centre Tecnològic de Telecomunicacions de Catalunya (CTTC), Aine Informàtica, SLB Optical Systems, Deep Solutions Software, JCM Technologies, Agrifood Alternative Technologies, Atlantis IT, la Fundació i2CAT, Eurecat i el centre tecnològic Leitat.

Coincidint amb el congrés IoT Solutions World Congress, ACCIÓ –l’agència per la competitivitat de l’empresa depenent del Departament d’Empresa i Coneixement- organitza com a node a Catalunya de la xarxa Europe Enterprise Network (EEN) de la Comissió Europea un Brokerage Event. Consisteix en l’organització d’entrevistes bilaterals de 20 minuts entre empreses/centres tecnològics catalans amb altres empreses o entitats de tot el món que assisteixen al congrés (també entre empreses estrangeres). Són reunions pre-agendades abans de l’esdeveniment amb l’objectiu de facilitar que les empreses catalanes accedeixin a contactes internacionals, trobin possibles socis per desenvolupar projectes innovadors i arribin a acords de cooperació internacional. Per a l’edició d’aquest 2018 es preveu la participació de més de 300 empreses de 33 països, un 40% de les quals seran catalanes.
 
Paral·lelament, una vintena empreses catalanes presents a la fira han estat seleccionades pel seu potencial de mercat per presentar les seves solucions d’IoT amb un pitch de dos minuts de durada davant 150 empreses internacionals amb qui podran seguir interactuant durant una sessió de networking posterior.
 
 
Blockchain Solutions World
 
També al recinte firal de l’Hospitalet i dins la Barcelona Industry Week, tindrà lloc la segona edició del congrés Blockchain Solutions World, organitzat conjuntament per Fira de Barcelona i la plataforma Bécon (Blockchain Ecosystem Network), que reunirà els principals experts internacionals, així com representants d'empreses que estan implantat la tecnologia de cadena de blocs amb èxit en àmbits tan diversos com el transport, la indústria, la salut, l’energia, l’entreteniment i el govern, entre d’altres.
 
6 empreses i centres tecnològics catalans (el doble que l’any passat) participaran en aquesta segona edició dins de l’estand del Govern català: BIT – Blockchain  Institute & Technology, EurecatKeleris Grup, LICENS3D, Nakima Innovation Factory i Validated ID.
 
In(3D)ustry From Needs To Solutions
 
De la seva banda, l’estand al congrés In(3D)ustry From Needs To Solutions, que s’ubicarà al recinte de Fira de Barcelona a Montjuïc, allotjarà 16 entitats catalanes vinculades a l’àmbit de la fabricació additiva (2 més que l’any passat). Es tracta de les empreses Origen Studio, Licens3D, BCN3DCERAMICS, Formbytes Technologies, Drukatt, Diopma, Bonadrone, Althaia Xarxa Assistencial, Alma Medical Imaging i Addwerk; el CIM UPC, el Campus Compòsits, l’Institut Català del Suro, l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC), i els centres tecnològics Leitat i Eurecat.

Aquest congrés dedicat a la fabricació additiva serà l’escenari del llançament del nou Servei d’orientació en manufactura 3D (SOM3D) d’ACCIÓ en col·laboració amb Fira de Barcelona. Es tracta d’un servei personalitzat d’assessorament i orientació inicials destinat a empreses interessades en l’aplicació de solucions d’impressió 3D als seus productes i processos.
 
A través d’aquest servei s’oferirà a les empreses un seminari sobre la tecnologia 3D i les seves aplicacions pràctiques, per preparar-les abans de realitzar una entrevista diagnòstica personalitzada. En aquesta segona fase s’analitzaran qüestions com el model de negoci, les peculiaritats de la cadena de valor de cada empresa i les tendències del sector per tal de fer-los un diagnòstic inicial i orientar-les en la seva cerca dels proveïdors de serveis de manufactura additiva que millor s’adaptin a les seves necessitats. Es preveu que una trentena d’empreses es benefici d’aquesta consultoria durant el congrés In(3D)ustry, que comptarà amb un espai específicament reservat per aquest servei.
 
Un any mes, ACCIÓ i la Mobile World Capital Barcelona organitzen tallers a la Barcelona Industry Week per a una cinquantena de directius d’empreses que no són proveïdors de tecnologia en el marc del programa GoingDigital.
 
L’objectiu és que aquests professionals identifiquin les oportunitats que les tecnologies que s’exposaran aquesta setmana poden aportar als seus negocis en l’actual context de transformació digital. Es dividiran en dos grups (indústria 4.0 i impressió 3D) i abans de visitar el congrés assistiran a tallers temàtics especialitzats per analitzar les tendències tecnològiques d’aquests sectors.
 
Primera edició del Cyber Ethical Days            
 
També al recinte firal de Montjuïc i en el marc de la Barcelona Industry Week, els dies 17 i 18 d’octubre tindrà lloc el primer Congrés de Ciberseguretat i Hacking Ètic (Cyber Ethical Days) organitzat per Fira de Barcelona i Light Eyes amb el suport del Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública i el Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (CESICAT).
 
El congrés inclou un programa de conferències per donar a conèixer les últimes tècniques, conceptes i solucions per protegir les organitzacions en el món digital, i diversos tallers i demostracions per part dels principals fabricants i empreses del sector de la ciberseguretat per conscienciar de les necessitats i riscos existents en les organitzacions i apropar les possibles solucions per protegir-se davant d’aquest tipus d’amenaces.