• Les mares, els pares i els responsables legals de menors de 16 anys podran entrar a l’espai de salut dels seus fills per consultar la informació clínica i fer-hi gestions
  • Els joves entre 16 i 18 anys poden autoritzar els pares i les mares perquè hi accedeixin
_
La Meva Salut (LMS) és un espai digital segur que permet a la ciutadania, a través d'una identificació digital, accedir a la seva informació personal de salut, fer consultes i realitzar tràmits electrònics de forma segura i confidencial. A partir d’avui s’amplien les funcionalitats que ofereix, ja que permet l’accés de mares i pares o responsables legals de menys de 16 anys. Una altra de les novetats és que l’edat per poder accedir s’avança, passant dels 18 anys als 16.
 
Per demanar l’accés a LMS dels menors de 16 anys caldrà anar al centre d’atenció primària (CAP) o als hospitals acreditats per fer el tràmit, presentant la documentació necessària. Pel que fa als menors d’entre 16 i 18 anys serà necessari que aquests autoritzin l’accés als progenitors o tutors.
 
L'espai personal en línia per a tràmits, consultes i altres serveis
Des de la posada en marxa de La Meva Salut, 557.994 persones s’hi han acreditat i disposen de l’accés a les seves dades de salut i a serveis com ara la informació generada per l'atenció sanitària prestada en els centres assistencials públics, el pla de medicació vigent, les voluntats anticipades i donacions. També s’hi pot consultar l’agenda personal amb la informació sobre el procediment quirúrgic pel qual s’està en llista d’espera, o les visites i proves diagnòstiques programades pendents.
 
La Meva Salut també compta amb serveis com ara l’eConsulta, una eina que permet al ciutadà consultar el seu professional de l’atenció primària de salut en qualsevol moment del dia i des de qualsevol dispositiu, de manera no presencial. Es pot demanar cita prèvia i canviar de metge d’atenció primària (Institut Català de la Salut) o sol·licitar cita per a vacunes internacionals, entre d’altres.
 
Des del Servei Català de la Salut (CatSalut) s’està treballant per incorporar progressivament altres funcionalitats orientades a la interacció i transacció amb el sistema de salut, amb l’objectiu de personalitzar-la amb continguts específics segons els interessos personals. La Meva Salut és un projecte estratègic del Sistema Nacional de Salut que afavoreix la participació i la corresponsabilitat de la ciutadania en la prevenció i cura de la pròpia salut.
 
Més informació a  http://lamevasalut.gencat.cat.

1  

Imatges

Foto - La Meva Salut

Foto - La Meva Salut 1273

2  

Fitxers adjunts

Díptic informatiu

Díptic informatiu
PDF | 598

Pòster

Pòster
PDF | 190