Direcció General de Comunicació

Govern

El Govern crea els ensenyaments d'arts escèniques i el títol propi de tècnic superior en tècniques de direcció coral

El nou títol de la Generalitat es crea per la inexistència d'un títol establert pel govern espanyol que respongui a aquesta necessitat de qualificació detectada a Catalunya

query_builder   16 octubre 2018 14:41

event_note Nota de premsa

El Govern crea els ensenyaments d'arts escèniques i el títol propi de tècnic superior en tècniques de direcció coral

El nou títol de la Generalitat es crea per la inexistència d'un títol establert pel govern espanyol que respongui a aquesta necessitat de qualificació detectada a Catalunya

·         Les arts escèniques comprendran les titulacions del sector escènic, com les relacionades amb el circ o l’actuació teatral, que fins ara no estaven contemplades en l’FP ni en els ensenyaments artístics
 
El Govern ha aprovat avui, a proposta del Departament d’Ensenyament, el decret pel qual es creen els ensenyaments d’arts escèniques i el títol de la Generalitat de tècnic superior en tècniques de direcció coral, del qual se n’estableix el currículum. Aquests nous ensenyaments comprendran les titulacions del sector escènic, com les relacionades amb el circ o l’actuació teatral, que fins ara no estaven específicament contemplades en la formació professional ni amb prou rellevància en els ensenyaments artístics. També inclouran el nou títol propi que es crea per cobrir la necessitat de formació existent en el sector escènic.
 
Els nous ensenyaments donen, doncs, resposta a les diverses manifestacions artístiques que tenen com a comú denominador la pertinença a les arts escèniques, que fins ara no disposaven de família professional pròpia. En els ensenyaments d’arts escèniques s’hi inclouran els títols propis ja creats per la Generalitat en l’àmbit del circ i de l’actuació teatral- els de tècnic d’animació en circ, tècnic superior en tècniques d’actuació teatral i tècnic superior en arts del circ- i el nou especialitzat en tècniques de direcció coral.
 
Títol propi de tècnic superior en tècniques de direcció coral
 
Davant la inexistència d’un títol establert pel Govern de l’Estat que respongui a la necessitat de qualificació detectada en el sector escènic a Catalunya, la Generalitat ha creat títol propi de tècnic superior en tècniques de direcció coral. Es tracta d’una necessitat de formació expressada per aquest sector i per les diferents entitats que en formen part, algunes de les quals han participat a través d’experts en la redacció del currículum del títol.
 
La competència general que s’atorgarà a través d’aquests nous estudis és la de saber aplicar les tècniques de direcció coral, basades en l’elaboració personal d’un repertori musical i vocal, i en tècniques d’expressió artística i comunicació. També el fet de ser capaç de gestionar el projecte musical i les relacions amb l’equip artístic i l’organització, ja sigui en actuació en viu o enregistrament amb criteris artístics, de qualitat i de seguretat.
 
Entre els objectius generals del cicle, amb una durada de 1.425 hores, es troben els de conèixer i aplicar els fonaments del llenguatge musical i l’harmonia en la creació i interpretació, els de conèixer i aplicar amb sentit crític l’anàlisi musical al repertori, els d’adquirir oïda musical en l’escolta i la interpretació, els de conèixer un repertori ampli de peces per a la interpretació coral i aplicar tècniques de cerca i gestió de la informació, o els d’assolir la preparació física idònia per a la direcció coral.
 
Pel que fa al camp professional, els futurs titulats podran treballar aplicant tècniques de direcció coral, de forma autònoma o per altri en assaigs, actuacions en viu i/o enregistraments, com per exemple per associacions culturals, productores d’espectacles, empreses de serveis i/o entitats que realitzin concerts, dinamització basada en el cant i/o preparació en tècniques d’expressió vocal i comunicació.
 
Cal destacar la incorporació de la llengua anglesa en aquests estudis, amb la finalitat de fomentar el seu ús en situacions professionals habituals i en la presa de decisions en l’àmbit laboral. Per això, en aquest cicle s’han de dissenyar activitats d’ensenyament i aprenentatge que incorporin la utilització de la llengua anglesa, almenys en un dels mòduls. Així mateix, en el mòdul professional de projecte integrat també s’ha d’utilitzar la llengua anglesa.
 
Els continguts d’aquesta titulació s’han establert a partir de la qualificació professional del Catàleg de Qualificacions Professionals de Catalunya (CQPC) de tècniques de direcció coral, l’obtenció del repertori, la direcció dels assaigs i l’actuació i la gestió de la producció de l’actuació.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia