Direcció General de Comunicació

El Govern aprova la creació del Consell Assessor per a l'impuls del Fòrum Cívic i Social per al Debat Constituent

Aprovada la creació del Consell Assessor per a l'impuls del Fòrum Cívic i Social per al Debat Constituent

El president del Consell Assessor, nomenat pel president Quim Torra, serà l'exdiputat i cantautor Lluís Llach

query_builder   23 octubre 2018 15:12

event_note Nota de premsa

Aprovada la creació del Consell Assessor per a l'impuls del Fòrum Cívic i Social per al Debat Constituent

El president del Consell Assessor, nomenat pel president Quim Torra, serà l'exdiputat i cantautor Lluís Llach

El Govern ha aprovat aquest matí la creació del Consell Assessor per a l’impuls del Fòrum Cívic i Social per al Debat Constituent, que serà l’òrgan encarregat de preparar les tasques d’anàlisi, articulació i creació d’un Fòrum Cívic i Social per fer el Debat Constituent. El Consell Assessor serà un òrgan col·legiat adscrit al president de la Generalitat i tindrà la missió de preparar i posar en marxa el Fòrum com a instrument de participació i cohesió social, que compti  amb la participació de la ciutadania, i que s’articuli com un espai de debat per tot el territori de Catalunya.
 
El president del Consell Assessor, nomenat pel president Quim Torra, serà l’exdiputat i cantautor Lluís Llach, que fou el president de la Comissió d'Estudi del Procés Constituent del Parlament de Catalunya. La resta de membres, entre 10 i 20 persones, seran nomenats pel president Torra a proposta de Llach al llarg dels pròxims dies. El Consell estarà compost per persones de reconegut prestigi en les diferents disciplines vinculades als àmbits acadèmic, professional i sectorial del país. A més de Lluís Llach com a president, el Consell tindrà una vicepresidència i una secretaria.
 
Els membres del Consell Assessor no percebran cap retribució per l’exercici de les seves funcions, ni tindran cap dret de naturalesa econòmica per raó de l’assistència a les reunions del Consell, ni tindran dret a cap tipus d’indemnització.
 
El Govern crea aquest Consell Assessor sota el principi del dret de participació dels ciutadans en els assumptes públics, que és un dels eixos fonamentals del sistema democràtic, que ha de guiar l’acció dels poders públics.
 
Un dels instruments de què disposa la nostra societat per enfortir el sistema democràtic, és la Llei 10/2014, del 26 de setembre, de consultes populars no referendàries i d'altres formes de participació ciutadana, que estableix el règim jurídic i el procediment dels mecanismes de participació, com a instruments dirigits a conèixer la posició o les opinions de la ciutadania amb relació a qualsevol aspecte de la vida pública de Catalunya.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia