- L’objectiu d’aquesta trobada, que se celebra avui a firaReus, és cocrear i innovar per reforçar la indústria del turisme de reunions i seguir impulsant la competitivitat d’aquest sector a nivell internacional.
El director de l’Agència Catalana de Turisme (ACT), David Font, ha inaugurat avui a firaReus la segona edició del Connecta2018. Organitzat per l’Agència Catalana de Turisme, a través del Catalunya Convention Bureau, es tracta d’un dels esdeveniments clau d’aquest any per a la indústria de reunions i esdeveniments de Catalun
Aquesta sector atrau cada any a Catalunya un turisme de qualitat i alt poder adquisitiu que deixa importants ingressos. Així, en els darrers 12 mesos, 1,5 milions de viatgers han visitat Catalunya per motius de negoci, generant una despesa que supera ja els 1.700 milions d’euros. A més, es tracta d’un dels segments clau per desestacionalitzar el flux turístic anual, donat que el seu rati de concentració estival és només del 30%.
En el conjunt del país, Barcelona té un pes important, ja que segons l’International Congress and Convention Association (ICCA) l’any 2017 va ser la primera ciutat organitzadora d’esdeveniments i reunions a nivell mundial. De fet, la capital catalana va atraure l’any passat 2.134 congressos i convencions (+10,5%), on van participar 675.000 delegats (+14%). A més, l’activitat de reunions va créixer un 8,1%.
Durant la inauguració de la jornada a firaReus, el director de l’Agència Catalana de Turisme, David Font ha explicat que “amb aquest Connecta2018 oferim l’espai de treball més potent a Catalunya pel turisme de congressos, reunions i incentius. Volem introduir la cultura digital en el nostre sector empresarial per promoure el creixement del turisme de negocis”.
L’objectiu del Connecta2018 és cocrear i innovar per reforçar aquesta indústria i seguir impulsant la competitivitat d’aquest sector a nivell internacional. I en aquest sentit Font ha afegit que “un dels nostres objectius és diversificar el turisme de congressos per tot el país. Barcelona és un gran pol d’atracció però també la resta del territori pot i està preparat per acollir esdeveniments. Amb el treball conjunt podem fer possible aquesta diversificació.”
Per la seva banda, el regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Reus, Marc Arza, ha posat en valor la celebració de l’esdeveniment a firaReus i ha afirmat que "es tracta d'una oportunitat per posicionar-nos com a destinació i promocionar conjuntament el territori Reus-Tarragona-Costa Daurada com a seu destacada per a la celebració de congressos, incentius i esdeveniments".
La trobada, a la qual han assistit més de 200 professionals, ha començat amb la ponència inaugural de Genís Roca, president de RocaSalvatella. Posteriorment, els assistents han pogut participar en una de les quatre zones de l’esdeveniment:
• Zona d’inspiració: En aquesta espai s’han pogut escoltar casos d’èxit sobre diverses temàtiques (eines per crear models de negocis col·laboratius, la transformació digital de la indústria, la responsabilitat cultural corporativa com a nova tendència en el sector, etc.), amb l’objectiu d’inspirar-se per poder innovar en els negocis.
• Zona de debat: Amb l’objectiu d’aprendre els uns dels altres, els participants han pogut compartir opinions i experiències sobre diverses temàtiques (nous reptes dels clients, informació sobre diferents mercats, oportunitats i necessitats digitals del sector, etc.).
• Zona de cocreació: En aquest espai els assistents han participat en un entorn de treball en grup per generar projectes innovadors i noves estratègies per a desenvolupar el sector.
• Zona marketplace Catalunya: Els professionals han pogut assistir a les presentacions que altres participants han realitzat sobre diversos projectes relacionats amb pràctiques responsables, projectes col·laboratius, activitats i productes, o eines i innovació tecnològica. A més, han pogut agendar trobades individuals entre ells per tal de poder explorar noves vies de col·laboració per a crear nous productes i serveis en l’àmbit del turisme de reunions.
El Connecta2018 és una de les moltes accions que l’Agència Catalana de Turisme, organisme depenent del Departament d’Empresa i Coneixement, realitza per fomentar i dinamitzar el turisme de reunions, congressos, convencions i viatges d’incentius a Catalunya, amb l’objectiu de posicionar la destinació turística catalana en el mercat internacional.
En aquest cas en concret, el Connecta2018 busca reforçar la comunitat que treballa a Catalunya per al turisme de reunions. L’objectiu d’aquest esdeveniment és definir conjuntament amb el sector l’estratègia per millorar la competitivitat de Catalunya en un mercat molt atractiu però també molt global, on cada vegada és més difícil posicionar-se per l’aparició de noves destinacions a nivell mundial.
-----------------------------------------------------------------
Segueix-nos a les xarxes:
A Twitter de Turisme: https://twitter.com/turismecat
A Twitter d’empresa: https://twitter.com/empresacat