Govern
La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Elsa Artadi, ha presidit l’acte de reconeixement als clubs de patinatge CPA Olot, CPA Girona, CPA L’Aldea, Foment Cardoní, Reus Deportiu, CPA Valls, CPA Arenys de Munt, CPA Caldes d’Estrach, Lleida Llista Blava, FC Barcelona, CH Palau de Plegamans, CP Cobra, Pyrene i May Luengo Esquí Club i als esportistes catalans a nivell individual de la Federació Catalana de Patinatge pels èxits internacionals assolits l’any 2018. També han participat a l’acte el secretari general de l’Esport, Gerard Figueras i el president de la Federació Catalana de Patinatge, Ramon Basiana.
 
La consellera ha destacat que “Catalunya és un país petit en dimensions però gran en els èxits assolits”. En aquest sentit, ha insistit en què “Catalunya ha estat i és bressol de grans clubs i esportistes d’elit, que heu estat capaços de brillar en competicions de primera línia”.
 
Això, segons Artadi, ha estat possible gràcies a la cultura esportiva, el teixit associatiu i els clubs esportius del nostre país”. També, “per l’aposta que s’ha fet en aquest país, durant tants anys;  per l’esport de base i pel tarannà, tant català de tenacitat, d’esforç, d’enorme capacitat de treball”.
 
La consellera de la Presidència ha volgut agrair la tasca dels esportistes, el seu compromís i el seu exemple en el patinatge català perquè “amb la vostra dedicació i l’alta preparació heu estat capaces d’elevar l’interès d’aficionats i patrocinadors. Heu convertit el patinatge català en una opció per molta gent que sent passió per aquest esport”. Artadi també ha volgut destacar que són “una bona representació de la riquesa territorial del nostre país, des de Valls a Tarragona i de la Garrotxa a Lleida”. I ha assegurat que “cadascuna i cadascun de vosaltres heu donat a conèixer Catalunya arreu del món amb les vostres victòries. Els vostres èxits individuals i col·lectius han estat també un èxit de país”.
 
La portaveu del Govern ha recordat el compromís del Govern amb l’esport base per seguir promocionant-lo, perquè els valors que fomenta l’esport, com “el treball en equip i respecte; l’esforç, constància i superació; la cohesió social i la comunitat; els hàbits saludables; i la seva promoció és una porta oberta al món que ens dona a conèixer com a societat i com a país”.
 
Per la seva banda, el secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, ha felicitat els esportistes i ha recordat que “l’esport, i en concret el patinatge, és un dels baluards en els que destaquem” i que aquesta “llarga tradició a casa nostra ens ha obert una porta al món”. Figueras ha destacat que “Catalunya també ha començat a assolir noves disciplines en el patinatge”. Per exemple, els ‘World Roller Games  2019’, que acollirà Barcelona, i amb els que el Govern “està plenament compromès” perquè “obre una porta al món, per explicar el país des d’un punt de vista esportiu”.
 
Per tot això, la consellera Artadi i el secretari general de l’Esport els han agraït i animat a seguir amb la seva dedicació i tenacitat i els ha desitjat una temporada 2018-2019 plena d’èxits.