Salut

L'atenció pediàtrica del CAP Vallès Oriental, de Granollers, queda concentrada al CAP Sant Miquel per oferir un millor servei a la ciutadania

query_builder   2 novembre 2018 10:21

event_note Nota de premsa

L'atenció pediàtrica del CAP Vallès Oriental, de Granollers, queda concentrada al CAP Sant Miquel per oferir un millor servei a la ciutadania

  • La mesura es va iniciar el mes de juliol i s’emmarca en la línia de crear equips pediàtrics territorials més eficients, equitatius i accessibles a la població
  • El CatSalut i l’ICS han presentat a l’Ajuntament de Granollers una valoració positiva del servei ofert aquests mesos
Aquest estiu, per primera vegada a Granollers, es va concentrar l’atenció pediàtrica del CAP Vallès Oriental i el CAP Sant Miquel en aquest centre, atesos els avantatges que ofereix l’espai de pediatria d’aquest CAP, situat a la planta baixa, amb una zona diferenciada per a pediatria i un taulell específic. A més, un dia a la setmana es compta amb el reforç d’un pediatre de l’Hospital de Granollers.
 
D’aquesta manera, els professionals d’atenció pediàtrica dels equips d’atenció primària Granollers Centre i Granollers Sud han format un equip unificat de pediatres al CAP Sant Miquel, la qual cosa ha garantit una atenció de qualitat durant l’horari assistencial habitual, matí i tarda. L’equip de pediatres ha valorat positivament la nova organització.
 
Durant aquests mesos el Servei Català de la Salut (CatSalut) i l’ICS han dut a terme una valoració del servei ofert, que han compartit amb l’Ajuntament de Granollers, i atesos els bons resultats s’ha decidit donar-ne continuïtat.
 
El Departament de Salut ha treballat en els últims anys en el marc del Pla Estratègic de Pediatria per accelerar el ritme d’instauració dels equips territorials de pediatria en tot Catalunya, impulsant el treball en xarxa i l’agrupació de professionals en línies pediàtriques, com ja s’està fent em alguns territoris.
 
La creació d’aquest equip al CAP Sant Miquel permet assegurar la cobertura pediàtrica a l’atenció primària, continuar oferint una alta qualitat assistencial, millorar la coordinació entre els pediatres d’atenció primària i els de l’hospital, i gestionar processos de forma eficient amb protocols adequats i utilització adequada i eficient de recursos diagnòstics i terapèutics.
 
L’Estratègia nacional d’atenció primària i salut comunitària (ENAPISC) té com a missió impulsar una nova reforma de l’atenció primària fonamentada en el concepte integral de salut que inclou els seus determinants socials i que la consolidi com l’eix vertebrador del sistema públic de salut i social. En relació amb la pediatria, una de les accions destacades del Pla consisteix en crear i/o articular les unitats d’atenció pediàtrica i definir el nou model d’atenció.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia