President

La reunió s'ha celebrat al Palau de la Generalitat

President Torra: "La pluralitat i el consens amb què neix l'Assemblea Urbana de Catalunya asseguren el seu èxit"

S'ha celebrat al Palau de la Generalitat la constitució i la primera reunió de treball d'aquest organisme, que haurà de redactar i validar l'Agenda Urbana de Catalunya

query_builder   5 novembre 2018 15:12

event_note Nota de premsa

President Torra: "La pluralitat i el consens amb què neix l'Assemblea Urbana de Catalunya asseguren el seu èxit"

S'ha celebrat al Palau de la Generalitat la constitució i la primera reunió de treball d'aquest organisme, que haurà de redactar i validar l'Agenda Urbana de Catalunya

  • El conseller Rull explica, en una carta enviada des de la presó, que aquest projecte respon a “una agenda modernitzadora de país ambiciosa, inspirada en els models més avançats del món
La reunió s'ha celebrat al Palau de la Generalitat (Autor: Jordi Bedmar)
La reunió s'ha celebrat al Palau de la Generalitat (Autor: Jordi Bedmar)
El president de la Generalitat, Quim Torra, ha destacat aquest matí que “l’ambició, la pluralitat, el consens i el diàleg” amb què neix l’Assemblea Urbana de Catalunya asseguren que “estarà a l’altura de les necessitats del país”. Així ho ha destacat Torra en l’acte de constitució d’aquest organisme, que serà l’encarregat de redactar i validar l’Agenda Urbana de Catalunya, que ha de ser la guia per al desenvolupament sostenible de les ciutats en els propers anys.
 
Durant la primera reunió de treball de l’ens, que s’ha celebrat aquest matí al Palau de la Generalitat, el president ha assenyalat que l’Agenda Urbana que es definirà “és un element transcendental per al futur del país", amb un paper “decisiu en la configuració del model de país de les properes dècades”. “És un pas de gegant, absolutament valuós i significatiu” perquè evidencia que “som un país compromès i capaç d’assolir acords amb un munt d’actors, amb propostes reals i no promeses”, ha manifestat.
 
“Catalunya vol ser present al món, ha de ser present al món. I una de les millors maneres de fer-ho és implementant les grans decisions estratègiques que els organismes internacionals adopten, i que ens interpel·len a tots i a totes”, ha subratllat el president.
 
Torra ha citat com a grans objectius d’aquesta Agenda “la promoció de la qualitat de vida, una economia inclusiva i competitiva i el desenvolupament urbà resilient i sostenible”, i ha destacat que els resultats que se’n derivin han de ser aplicables i vàlids “tant per a Barcelona com per a qualsevol capital de comarca”. “En definitiva, es tracta de posar les persones al centre”, ha remarcat el president, que ha demanat que per fer-ho possible es tinguin en compte les polítiques de sostenibilitat social.
 
 
El conseller Calvet fa una crida “a l’acció i al màxim compromís”
 
Per la seva banda, el conseller de Territori i Sostenibilitat i president de l’Assemblea, Damià Calvet, ha explicat que l’Agenda Urbana de Catalunya “configurarà com seran els espais on habitarem les pròximes dècades, amb una mirada llarga, transversal i compartida”. Calvet ha defensat que “les polítiques incloses a l’Agenda, dissenyades entre tots, seran efectives perquè partiran del consens”, i ha fet una “crida a l’acció i al màxim compromís” a tots els membres de l’Assemblea que l’hauran d’elaborar.
 
Durant l’acte de constitució de l’Assemblea Urbana s’ha llegit una carta de l’exconseller de Territori, Josep Rull, escrita des de la presó de Lledoners. En l’escrit, Rull ha definit el treball que ara s’engega com “una agenda modernitzadora de país ambiciosa, inspirada en els models més avançats del món”, que es durà a terme “des del consens i amb voluntat de ser estable en el temps”.
 
L’Assemblea Urbana de Catalunya és un òrgan adscrit al Departament de Territori i Sostenibilitat, integrat per administracions i representants del teixit ciutadà i econòmic. L’Agenda Urbana de Catalunya que elaborarà serà la guia per al desenvolupament sostenible de les ciutats durant les properes dècades i per superar els problemes endèmics que va deixar l’explosió urbana del segle passat.
 
En finalitzar la sessió, els 60 membres de l’Assemblea, juntament amb els 29 observadors que la integren, han signat la Declaració per una Agenda Urbana de Catalunya (s’adjunta text).
 
 

2  

Imatges

Constitució de l'Assemblea Urbana de Catalunya (1)

Constitució de l'Assemblea Urbana de Catalunya (1) 1221

Constitució de l'Assemblea Urbana de Catalunya (2)

Constitució de l'Assemblea Urbana de Catalunya (2) 253

2  

Fitxers adjunts

Declaració per a una Agenda Urbana de Catalunya

Declaració per a una Agenda Urbana de Catalunya
PDF | 146

Nota de premsa informativa

Nota de premsa informativa
PDF | 394

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia