President

El president i el conseller amb els participants en l'acte

President Torra: "Refermem l'aposta del Govern amb l'educació en el lleure, especialment dels col·lectius més vulnerables"

query_builder   5 novembre 2018 20:45

event_note Nota de premsa

President Torra: "Refermem l'aposta del Govern amb l'educació en el lleure, especialment dels col·lectius més vulnerables"

  • El cap de l’Executiu, acompanyat del conseller El Homrani ha presidit la celebració del 125è aniversari de les Colònies de Vacances a Catalunya
El president i el conseller amb els participants en l'acte. Autor: Rubén Moreno
El president i el conseller amb els participants en l'acte. Autor: Rubén Moreno
El president de la Generalitat, Quim Torra, ha posat en relleu aquesta tarda que com a Govern “refermem la nostra aposta per protegir i potenciar l’educació en el lleure i acompanyar les federacions i moviments d’associacions educatives de Catalunya”. I ha destacat que el pla de Govern inclou “el compromís d’aprofundir en l’educació en el lleure com a eina de creixement integral, fent especial atenció als col·lectius amb situació de més vulnerabilitat”.
 
En aquest sentit, ha recordat que des del 2014, la Generalitat ha destinat una partida per sufragar beques destinades a garantir que les principals federacions i moviments d’educació en el lleure incloguin infants i adolescents en situació de vulnerabilitat en les seves activitats educatives. I ha explicat que “ara aquesta partida, que inicialment es va plantejar com una mesura excepcional, i que es finançava amb la recaptació del sorteig grossa de Cap d’Any, s’ha transformat en un suport estructural i s’ha consolidat plenament en els pressupostos”.
 
El cap de l’Executiu ha pronunciat aquestes paraules durant la seva intervenció en la celebració del 125è aniversari de les Colònies de Vacances a Catalunya. Una commemoració que coincideix amb el 90è aniversari de l’escoltisme i els 60 anys de l’inici de l’activitat de la Fundació Pere Tarrés.
 
Quim Torra també ha destacat durant el seu parlament que les colònies “són un actiu importantíssim de la nostra societat”, que “forma part del patrimoni col·lectiu del país”. “Constitueixen un element de singularització del nostre país, un fet diferencial més del qual ens hem de sentir particularment orgullosos”, ha conclòs.
 
En aquesta mateixa línia, ha assegurat que l’educació en el lleure “té una incidència directa i decisiva en la construcció de la identitat nacional, mitjançant la construcció d’una ciutadania activa, crítica i compromesa, posant en valor la cohesió social”. “Ens ajudeu a construir el projecte de país que volem, un país divers, plural, i àmpliament compartit amb un projecte de ciutadania inclusiu i on tothom i té cabuda”, ha dit, adreçant-se als monitors.
 
El cap de l’Executiu ha tingut un record especial per la consellera Dolors Bassa, i ha insistit que l’acusació de la Fiscalia i l’Advocacia de l’Estat és “una autèntica injustícia que no podem permetre”. “Espero que tot el país sabrem reaccionar a un judici injust”, ha afegit.
 
Durant l’acte també hi ha intervingut el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, qui ha posat en valor l'educació en el lleure i, en especial, la tasca dels monitors i monitores, als quals ha dit: "Porteu 125 anys apoderant nens i nenes per millorar la inclusió social i el seu paper com a ciutadans crítics". També ha destacat que les colònies i la tasca de caus i esplais garanteixen "la igualtat d'oportunitats" i "una societat millor".
 
L'acte, que s’ha fet al saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat, ha comptat també amb la intervenció del director general de la Fundació Pere Tarrés, Josep Oriol Pujol. A més a més, el doctor en pedagogia i professor de la Universitat de Girona Pere Soler ha pronunciat la conferència "Colònies de Vacances a Catalunya: trajectòria, contribucions i reptes".
 

1  

Imatges

Fotografia de grup

Fotografia de grup 1003

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia