Direcció General de Comunicació

El Govern obre una consulta prèvia per a l'elaboració del projecte de decret que regularà les escoles de música i dansa

El Govern obre una consulta prèvia per a l'elaboració del projecte de decret que regularà les escoles de música i dansa

Actualitzarà el decret vigent, que data de 1993

query_builder   6 novembre 2018 14:30

event_note Nota de premsa

El Govern obre una consulta prèvia per a l'elaboració del projecte de decret que regularà les escoles de música i dansa

Actualitzarà el decret vigent, que data de 1993


 
·       S’obre així un procés de consulta prèvia a l’elaboració d’un projecte de decret per regular l’oferta formativa i els requisits de les escoles que imparteixen ensenyaments no reglats de música i dansa, i que actualitzarà el decret vigent
 
El Govern ha aprovat avui obrir un procés de consulta prèvia a l’elaboració d’un projecte de decret que regularà les escoles de música i dansa, i que actualitzarà el decret vigent, que data de 1993. Aquest procés de consulta pública ha de permetre recollir les aportacions per a la futura redacció del projecte que reguli l’oferta formativa i els requisits de les escoles que imparteixen ensenyaments no reglats de música i dansa.
El Govern considera que després de 25 anys cal adaptar a l’evolució social i educativa els programes previstos per a aquestes escoles. Al mateix temps, en aquests anys s’ha incrementat l’interès i les competències dels alumnes pel que fa a la música i a l’expressió corporal, de manera que les escoles han anat distingint i ampliant els seus programes.
Aquesta proposta de decret preveu la formalització de 4 programes marc per a cadascuna de les dues especialitats, així com la possibilitat d’impartir programes específics en l’actual marc competencial. Els programes marc defineixen els continguts que s’han d’impartir a partir d’uns objectius i d’una dedicació i intensitat diferents en cadascun d’ells. El projecte també obre la possibilitat de preveure tant nous criteris d’autorització d’espais i d’instal·lacions, com de plantejar la figura de professor especialista.  
La iniciativa afecta les escoles que imparteixen ensenyaments no reglats de música i de dansa equivalents al nivell elemental. L’objectiu de la consulta prèvia és actualitzar el règim vigent referent als centres de música i dansa i alhora potenciar aquesta oferta formativa. Cal adaptar la normativa a una situació actual en centres de música i dansa que ha evolucionat respecte del 1993, tant en nombre com en estructura i funcionament dels ensenyaments:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Curs 1993-1994
 
 
Curs 2017-2018
 
Escoles de música
 
85 centres
1.708 professors
26.474 alumnes
 
 
246 centres
4.515 docents
64.177 alumnes
 
Escoles de dansa
 
29 centres
123 professors
1.986 alumnes
 
 
65 centres
390 docents
10.895 alumnes
 
 
 
D’aquesta manera, durant 30 dies la comunitat educativa podrà fer aportacions sobre el contingut i durada dels diversos tipus de programes que han d’impartir aquests centres. Hi poden participar escoles de música i dansa, famílies, professorat, ens locals, agents territorials i socials, així com associacions que els representen.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia