Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

darp

Teresa Jordà: "La indústria del fine food representa el 29% del volum de negoci del sector agroalimentari"

query_builder   7 novembre 2018 14:59

event_note Nota de premsa

Teresa Jordà: "La indústria del fine food representa el 29% del volum de negoci del sector agroalimentari"

La consellera Jordà ha visitat aquest matí la primera edició de la trobada de negocis Fine Food Business Forum, que durant dos dies reuneix a Barcelona compradors de quatre continents amb més de trenta empreses catalanes
 
El sector multiproducte o fine food és aquell que aconsegueix una posició diferenciada al mercat pel valor afegit que dona al producte
DARP
La consellera d'Agricultura visitant la primera trobada de negocis del sector del fine food
“La indústria del producte fine food constitueix un dels principals sectors agroalimentaris de Catalunya, amb un volum de negoci de prop de 7.700 milions d’euros. Representa més del 29% del volum de negoci del sector -la indústria agroalimentària-, el 39% en ocupació i més del 44% en nombre d’empreses”, ho ha explicat la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, en el decurs de la visita al Fine Food Business Forum, una trobada de negocis que se celebra per primera vegada a Barcelona el 7 i 8 de novembre.
 
En aquesta primera edició, el fòrum compta amb la participació de 35 compradors de més de 15 països provinents d’Amèrica, Àsia, Oceania i Europa que es reuniran amb més de trenta empreses catalanes amb l’objectiu de posar en comú els seus interessos i generar fluxos de negoci.
 
L’organització d’aquest esdeveniment, que té lloc al Palau de Pedralbes, és fruit de la col·laboració entre el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, a través de Prodeca, i el Departament d'Empresa i Coneixement, a través d'ACCIÓ, que per primera vegada han sumat esforços per tirar endavant una trobada de negocis d’aquestes característiques.
 
En el decurs de la visita, la consellera Jordà s’ha mostrat satisfeta d’aquesta col·laboració entre departaments, que ha permès estar al costat de la indústria del fine food “impulsant la connexió entre l’agricultura catalana i el món, a través d’aquest tipus d’esdeveniments”.
 
Aquesta primera jornada ha comptat amb una ponència de Ramon Sentmartí, director gerent de Prodeca, titulada Catalunya, clúster del Fine Food d’Europa sobre el potencial exportador i creixement del segon sector agroalimentari de Catalunya, i la participació del Conseller Delegat d’ACCIÓ, Joan Romero, que ha donat les claus de l’atractiu català per seduir els mercats estrangers. Tot seguit, han intervingut representants de l’empresa I Love Italy, que han compartit el seu cas d’èxit. En aquesta edició Itàlia ha estat el país convidat.
 
Posteriorment, ha tingut lloc el bloc comercial amb entrevistes B2B (productor-importador) seguint una agenda preestablerta entre els empresaris catalans i els operadors internacionals.
DARP
El Fine Food Business Forum ha facilitat entrevistes entre compradors de quatre continents amb més de trenta empreses catalanes
Catalunya, gran exportadora de productes fine food
 
El sector multiproducte o fine food és aquell que aconsegueix una posició diferenciada al mercat pel valor afegit que hi aporta. La seva diferenciació procedeix d’una qualitat superior, un canal de vendes exclusiu, un embalatge sofisticat i distintiu i d’una història única (origen, persona, territori).
 
El sector fine food inclou làctics, mel, ous, productes de pastisseria, confiteria i dolços, cafè, te i infusions, salses, gelats, cervesa, aigua, begudes fermentades, destil·lats, conserves vegetals, conserves de peix i marisc, vinagres, olis, llegums, preparacions de fruita, melmelades de fruita, sucs i cereals.
 
En l’àmbit de l’exportació, es situa com el segon sector (27%), per darrera del carni, i està liderat per les categories següents: productes de fleca i pastisseria (10,21% del total fine food), cacau i les seves preparacions (9,35%), productes a base de cereals (8,41%), cafè (7,90%), extractes, essències i concentrats (6,96%), articles de confiteria (6,39%), productes làctics (4,54%), sucs vegetals (3,39%), confitures i melmelades (3,05%), preparacions per a sopes (2,96%), cervesa (2,87%), sucs de fruites (2,50%). 
 
Mercats convidats al I Fine Food Business Forum
 
Amèrica: Canadà. Costa Rica, Mèxic, Panamà, República Dominicana i Estats Units.
Àsia: Corea del Sud, Hong Kong, Japó, Rússia i Singapur.
Oceania: Austràlia i Nova Zelanda.
Europa: Gran Bretanya i Itàlia.
 
Empreses catalanes participants:

·         ALEMANY | Mel, torrons i caramels | Os de Balaguer (Noguera)
·         ALMA TEAS & HERBAL INFUSIONS | Cafè, infusions orgàniques i begudes saludables licor, begudes i postres de fruita | Aiguaviva (Gironès)
·         ANELA FRUITS | Postres de fruita | Campllong (Gironès)
·         ANETO 100% NATURAL | Caldos | Artés (Bages)
·         ANXOVES DE L'ESCALA | Conserves de peix | L’Escala (Alt Empordà)
·         BADIA VINAGRES | Vinagres i agredolços | Mollerussa (Pla d’Urgell)
·         BUBO | Xocolata i dolços | Barcelona (Barcelonès)
·         CAN BECH | Melmelades, salses i fruita confitada | Fontanilles (Baix Empordà)
·         CAVIAROLI | Encapsulats d’oli i perles de vinagre | Esparreguera (Baix Llobregat)
·         XOCOLATES SIMÓN COLL | Xocolates i dolços | Sant Sadurní d’Anoia (Alt Penedès)
·         CHOCOLATES TORRAS | Xocolates i dolços | Cornellà de Terri (Pla de l’Estany)
·         CONFIGIRONA | Caramels, bombons i llaminadures | Bonmatí (Selva)
·         DULCE DE LECHE MARDEL | Dolços | La Garriga (Vallès Oriental)
·         DULCILIGHT | Edulcorants Gourmet | Perafort (Tarragonès).
·         ESPINALER | Conserves de peix, vegetals, vermuts i aperitius | Vilassar de Mar (Maresme)
·         EXQUISITARIUM | Ultracongelats IV i V gamma | Oliana (Alt Urgell)
·         HAPPY LAB | Te i infusions. Castellbisbal (Vallès Occidental)
·         INPANASA | Dolços i pastisseria| Aiguaviva (Gironès)
·         LÀCTICS UBACH | Flams, iogurts i formatges | Vic (Osona)
·         L'OLI FERRER | Oli, vinagre | Barcelona (Barcelonès)
·         MEL MURIA | Mel i derivats | El Perelló (Baix Ebre)
·         MI&CU GOURMET | Xocolates | Vilafranca del Penedès (Alt Penedès)
·         MIKSO | Xips vegetals | Riudellots de la Selva (Selva)
·         NIMU | Vi i Sangries | Barcelona (Barcelonès)
·         OLI MIGJORN | Olis | Navàs (Bages)
·         PASTISART | Pa i pastisseria, congelats | Terrassa (Vallès Occidental)
·         PRIORDEI | Olis | Lleida (Segrià)
·         SET & ROS | Olis | Figuerola del Camp (Alt Camp)
·         SNACKISSIMO | Snacks de fruita | Barcelona (Barcelonès)
·         SUN & FRUITS | Melmelada | Sant Hipòlit de Voltregà (Osona)
·         THE BARCELONA OLIVE OIL COMPANY | Oli | Navàs (Bages)
 
Fonts:
Datacomex - A.E.A.T, Eurostat, INE - Idescat, EIE – DIRCE
Àrea d’Intel·ligència de Mercats Prodeca
 
Podeu consultar el programa de l’esdeveniment en l’enllaç següent: https://www.prodeca.cat/convocatoria.php?idConvocatoria=196.
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat.
 

1  

Imatges

Jordà al FFBF

Jordà al FFBF 540

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia