Salut

Nou CUAP Gràcia

Entra en funcionament el nou CUAP Gràcia de Barcelona

query_builder   9 novembre 2018 09:27

event_note Nota de premsa

Entra en funcionament el nou CUAP Gràcia de Barcelona

  • Situat al carrer Larrard 1, el centre atén urgències de baixa i mitjana intensitat les 24 hores del dia, els 365 dies de l’any
  • Dotat d’equipaments moderns i de tecnologia avançada, té una població de referència superior als 120.000 habitants
Ja funciona el nou CUAP Gràcia
El Departament de Salut ha posat en marxa el nou centre d’urgències d’atenció primària (CUAP) Gràcia de Barcelona, situat al carrer Larrard 1. El nou CUAP –que va començar a funcionar aquest dilluns 5 de novembre– atendrà urgències de baixa i mitjana intensitat les 24 hores del dia, els 365 dies de l’any, fet que permet augmentar la cobertura i l’accessibilitat del servei a la població.
 
El nou equipament, que té una població de referència de més de 121.000 habitants, és de nova construcció. Amb una superfície de 365 m2, gaudeix de tecnologia avançada i d’equipaments moderns amb un box de traumatologia i un d’aturada cardíaca; una zona d’observació amb 4 punts i una àrea d’esterilització, a més de boxs de visita mèdica. Hi ha també una sala de laboratori i una unitat radiològica coordinada amb l’Hospital de Sant Pau.
 
El nou CUAP Gràcia està situat al mateix edifici del CAP Larrard (1a planta). Aquesta integració s’emmarca en la nova estratègia d’atenció primària (ENAPISC), que busca una atenció basada en les necessitats de les persones, reforça la integració assistencial entre els professionals i s’orienta a una millora de la resolució dels casos mèdics.
 
Alhora, dona servei a la població de les àrees bàsiques de salut del Camp d’en Grassot, Vila de Gràcia, Lesseps, Vallcarca i El Coll, La Salut i Sanllehy.
 
Fins ara, l’equipament estava situat a l’Hospital de l’Esperança de Barcelona, al carrer Sant Josep de la Muntanya, i funcionava fins a les 12 de la nit. El nou centre està gestionat des d’ara per l’atenció primària del Parc Sanitari Pere Virgili, empresa pública del Servei Català de la Salut (CatSalut).
 
Amb aquest nou CUAP, ja són una desena els centres d’urgències d’atenció primària que hi ha a la ciutat de Barcelona.
 
Els CUAP: atenció de proximitat per a les urgències d'intensitat baixa i mitjana
El CUAP és un recurs de l’atenció primària que ofereix atenció sanitària de proximitat per a la població que requereix urgències de baixa i mitjana complexitat, és a dir, que no suposen un risc vital. Tot i això, cal remarcar que el centre d’atenció primària (CAP) és el primer lloc on cal anar quan és té un problema de salut i, en cas de dubte, cal trucar el telèfon 061 CatSalut Respon, on un equip de més de 200 professionals assessora les 24 hores del dia què cal fer davant d’una consulta o problema de salut.

4  

Imatges

Exterior del nou CUAP Gràcia de Barcelona

Exterior del nou CUAP Gràcia de Barcelona 3802

Nou CUAP Gràcia de Barcelona

Nou CUAP Gràcia de Barcelona 2940

Àrea de la zona d'observació amb quatre punts d'atenció al nou CUAP Gràcia

Àrea de la zona d'observació amb quatre punts d'atenció al nou CUAP Gràcia 2220

Entrada del nou CUAP Gràcia

Entrada del nou CUAP Gràcia 2027

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia