Empresa i Treball

Moment de l'acte de presentació

TURISME

La Generalitat presenta la campanya de promoció turística "Legends of Catalonia" a la seu del FC Barcelona a Nova York

query_builder   9 novembre 2018 12:10

event_note Nota de premsa

TURISME

La Generalitat presenta la campanya de promoció turística "Legends of Catalonia" a la seu del FC Barcelona a Nova York

·     La campanya gira al voltant d’un videojoc de realitat virtual protagonitzat per Carles Puyol, Edurne Pasaban i els germans Roca, i que transcorre en indrets emblemàtics de Catalunya, com ara l’amfiteatre romà de Tarragona, la Seu Vella de Lleida, la muntanya de Montserrat, el Cadaqués dalinià, i el Mercat de Sant Antoni i la Sagrada Família a Barcelona

·      Per primera vegada, un organisme públic de promoció turística com és l’Agència Catalana de Turisme utilitza un videojoc de realitat virtual per promocionar una destinació turística

·     L’ACT ha volgut aprofitar el caràcter innovador de l’acció per promocionar la destinació turística catalana als Estats Units, un dels mercats que més ha crescut en el darrers anys (621.000 visitants al 2015, 864.000 al 2016 i 1,1 milions al 2017) i dels que més despesa genera (1.183 milions d’euros al 2015, 1.593 milions al 2016 i 2.110 milions al 2017)

El director de màrqueting operatiu de l’Agència Catalana de Turisme (ACT), Miquel Alabern, ha presentat la nova campanya de promoció turística de Catalunya, “Legends of Catalonia”, a la seu oficial que el FC Barcelona té a Nova York (Estats Units). Durant la presentació, que s’ha fet davant una trentena de mitjans i professionals del sector turístic nord-americà, han estat presents també el director de l’oficina del FC Barcelona a Nova York, Xavier O’Callaghan, i la directora de l’oficina de promoció turística de l’ACT en aquesta ciutat, Cristina Gargallo.
 
La campanya gira al voltant del joc de realitat virtual “Legends of Catalonia”, protagonitzat per l’excapità del FC Barcelona, Carles Puyol; l’alpinista Edurne Pasaban; i els cuiners germans Roca. El joc transcorre en sis indrets emblemàtics de Catalunya -l’amfiteatre romà de Tarragona, la Seu Vella de Lleida, la muntanya de Montserrat, el Cadaqués dalinià, i el Mercat de Sant Antoni i la Sagrada Família a Barcelona-, té una durada de 50 minuts, i està disponible en tres idiomes (català, castellà i anglès). Es pot accedir al tràiler del videojoc a través d’aquest enllaç: https://youtu.be/sr6gU-A8p0Q
 
Per al seu llançament, l’Agència Catalana de Turisme ha comptat amb la col·laboració de SONY. Així, el joc es pot descarregar gratuïtament des de la botiga online de PlayStation i jugar-hi utilitzant unes ulleres de realitat virtual.
 
Una campanya innovadora per un mercat exigent

Amb “Legends of Catalonia”, per primera vegada, un organisme públic de promoció turística com és l’Agència Catalana de Turisme ha utilitzat un videojoc de realitat virtual per promocionar una destinació turística. L’objectiu és crear una experiència totalment immersiva que doni a conèixer Catalunya i des de la “virtualitat” acosti els jugadors a la “realitat”.
 
L’ACT ha volgut aprofitar el caràcter innovador de l’acció per promocionar la destinació turística catalana als Estats Units, i més concretament a Nova York i Nova Jersey, un mercat exigent on cal trobar maneres diferents per donar-se a conèixer.
 
Així, la nova campanya de promoció turística de Catalunya s’estructurarà en una sèrie d’accions:
 
-       Publicitat digital i impresa en mitjans d’Estats Units (New York Times, Wall Street Journal, The New Yorker, etc.). Les gràfiques han estat realitzades per Chamo San, un il·lustrador català molt reconegut a nivell mundial que ha realitzat treballs per a les companyies més prestigioses.
 
-       Un anunci publicitari de 30 segons que es visionarà del 5 al 18 de novembre a les mítiques pantalles de Times Square, i més concretament a les cantonades de 42nd Street & 8th Avenue, 1515 Broadway & West 44th Street, i Broadway & W. 45th Street. Podeu visualitzar el vídeo de l’anunci en aquest enllaç: https://youtu.be/DYod5fp8cDU
 
-       Dos murals d’art urbà als carrers de Nova York (concretament un a Canal Street & Lafayette Street, al Soho, i l’altre a Kent Avenue & Grand Street, a Williamsburg Brooklyn) que han estat dissenyats per Sergio Mora, un prestigiós artista català amb gran repercussió internacional.
 
-       Una acció de publicitat segmentada que utilitza la geolocalització. Qualsevol persona que es trobi a Nova York navegant per internet en un radi de 2 quilòmetres d’aquests murals pot rebre un impacte que li indicarà la ruta cap al que té més a prop.
 
-       Una aplicació de realitat augmentada que permet a l’usuari creuar una porta virtual i visitar els escenaris del joc.
 
-       Creació del web www.legendsofcatalonia.com amb informació sobre la campanya i el joc, i creació de diverses landing pages a diversos mitjans de comunicació online.
 
A més, aprofitant la potencialitat que el FC Barcelona té als Estats Units, es duran a terme una sèrie d’accions a xarxes socials al voltant del Barça i del Carles Puyol, que són:
 
-       Un vídeo de 30 segons, on el protagonista és el Carles Puyol: https://www.youtube.com/watch?v=oNjkfHJ-loE&feature=youtu.be
 
-       Un vídeo 360 graus on es poden veure diversos escenaris, entre els quals es troba l’estadi del FC Barcelona: https://youtu.be/KKGcJ_62xSk
 
-       El vídeo del making of del joc, on es pot veure com es va crear el personatge del Carles Puyol (i de la resta de protagonistes) utilitzant la tècnica de la fotogrametria (fotografies que
capturen entorns reals i els converteixen en imatges en 3D). Es pot visualitzar el vídeo en aquest enllaç: https://www.youtube.com/watch?v=FAoS4Zr2J5o&feature=youtu.be

Un mercat amb molt potencial
 
L’ACT ha decidit enguany focalitzar aquesta campanya internacional en els Estats Units ja que és un dels mercats que més ha crescut en el darrers anys (621.000 visitants al 2015, 864.000 al 2016 i 1,1 milions al 2017) i un dels que més despesa genera (1.183 milions d’euros al 2015, 1.593 milions al 2016 i 2.110 milions al 2017).
 
De fet, conscients d’aquesta potencialitat, l’Agència Catalana de Turisme va decidir obrir al 2011 una oficina de promoció turística a Nova York, amb l’objectiu de promocionar la destinació turística catalana als Estats Units. Des d’aquesta oficina es gestiona també la promoció de Catalunya a Mèxic i Canadà.
 
-----------------------------------------------------------------
Segueix-nos a les xarxes:
A Twitter de Turisme: https://twitter.com/turismecat
A Twitter d’Empresa:  https://twitter.com/empresacat

3  

Imatges

Moment de l'acte de presentació

Moment de l'acte de presentació 1751

Una usuària provant el joc

Una usuària provant el joc 2152

Un usuari prova el joc "Legends of Catalonia"

Un usuari prova el joc "Legends of Catalonia" 1958

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia