• La portaveu Artadi anuncia que el Govern té previst aprovar dimarts que ve presentar una denúncia contra el president del Tribunal Suprem, Carlos Lesmes, i contra el president de la Sala Tercera, Luís María Díez-Picazo, als qui considera responsables de vulnerar les pròpies lleis del Tribunal
  • La consellera de la Presidència adverteix la vicepresidenta Calvo que, si no rectifica les seves declaracions sobre els presos polítics, el Govern estudiarà “com procedeix davant la violació d'una directiva europea”
Consellera Artadi (Foto: Jordi Bedmar)
El Govern presentarà una denúncia davant de la Fiscalia General de l'Estat perquè investigui el president del Tribunal Suprem, Carlos Lesmes, i el de la Sala Tercera Contenciosa Administrativa, Luís María Díez-Picazo, pel canvi de criteri del Tribunal en la sentència ferma sobre l’impost d’actes jurídic documentats de les hipoteques. Està previst que la mesura s’aprovi el proper dimarts en la reunió setmanal del Govern.
 
Així ho ha explicat la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Elsa Artadi, en declaracions als mitjans de comunicació al Parlament avui al migdia. Per a la consellera, els dos responsables del Suprem podrien haver incorregut en un delicte, ja que la revocació d’una sentència ferma vulnera les pròpies lleis del Tribunal, i confia que la fiscalia investigarà els fets: “Entenem que és la Fiscalia General qui ha d'investigar si hi ha aquests fets delictius, que sobretot se centren en aquestes dues persones, el president del Tribunal del Suprem i de la sala tercera”, ha manifestat Artadi.
 
La portaveu ha justificat la presentació de la denúncia “pel canvi de criteri que ha tingut el Tribunal Suprem aquesta setmana, per la inusual convocatòria de la sala del Tribunal i pels arguments que han donat per aquesta revisió”.
 
Per a Artadi, “la justícia espanyola és una amenaça contra la democràcia, una amenaça contra l'estat de dret”. En aquest sentit, la portaveu ha recordat que “només en una setmana” s’han produït cinc casos “molt clars”:
 
“Hem vist com s'han demanat més de 200 anys de presó per a aquells que defensen la democràcia, com el Tribunal Europeu de Drets Humans ha denunciat i condemnat Espanya per permetre judicis sense garanties, com la justícia belga ha de portar a Luxemburg la vulneració del dret a la llibertat d'expressió, com la vicepresidenta del Govern espanyol, en clara violació de les directives europees, dona per culpables persones que no han anat a judici, i potser el cas més extravagant l'hem vist en el Tribunal Suprem”, ha afirmat.
 
Per aquest motiu, la portaveu ha assegurat que el Govern de la Generalitat “té l'obligació de condemnar tots aquests casos però també de portar-ho davant de la justícia i de combatre aquestes accions que estan afectant a tots, a tota la ciutadania, a la democràcia, les llibertats i els drets”.
 
Finalment, la portaveu ha demanat a la vicepresidenta espanyola, Carmen Calvo, que rectifiqui les seves declaracions de dimarts passat al Senat sobre els presos polítics o el Govern estudiarà si poden ser constitutives d’una vulneració de les directives europees: “No només va fer unes declaracions al Senat, que pots tenir un lapsus verbal quan les fas, sinó que des del compte de Twitter es va tornar a refermar en aquesta expressió que donava per culpables persones que no han estat jutjades. La directiva europea és claríssima, i precisament apel·la i dona instruccions a les autoritats dels països perquè precisament no facin això. Per tant, o bé s'ha de retractar o haurem d'estudiar com es procedeix davant d'aquesta violació del que és una directiva europea per part de la vicepresidenta del Govern espanyol”.

2  

Imatges

Consellera Artadi (Foto: Jordi Bedmar)

Consellera Artadi (Foto: Jordi Bedmar) 135

Consellera Artadi (Foto: Jordi Bedmar)

Consellera Artadi (Foto: Jordi Bedmar) 141