Direcció General de Comunicació

Govern

Els consellers Bargalló i Jordà visiten l'espai de pràctiques agràries de l'Institut les Salines, al Parc Agrari del Baix Llobregat

Prop d'un centenar d'estudiants de diferents especialitats d'FP de la família agrària han estrenat enguany aquest nou emplaçament situat a La masia de Can Comas

query_builder   9 novembre 2018 16:52

event_note Nota de premsa

Els consellers Bargalló i Jordà visiten l'espai de pràctiques agràries de l'Institut les Salines, al Parc Agrari del Baix Llobregat

Prop d'un centenar d'estudiants de diferents especialitats d'FP de la família agrària han estrenat enguany aquest nou emplaçament situat a La masia de Can Comas

Govern
El conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, i la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, han visitat aquest migdia la Masia de Can Comas del Parc Agrari del Baix Llobregat. Els consellers, acompanyats per l’alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Tejedor, han dut a terme una visita que ha començat al mòdul nou de l’Institut les Salines, que està integrat al Parc Agrari i és on s’imparteixen classes dels Cicles Formatius: Paisatgisme i Medi Rural i Producció Agroecològica. Després, han fet una visita als alumnes que fan pràctiques al camp de conreu i han fet un recorregut pel magatzem i l’hivernacle.
 
Josep Bargalló ha explicat que “hem visitat la instal·lació d’un aulari de l’Institut Les Salines, per conèixer i poder fer més fàcil la compaginació entre les pràctiques dels estudiants d’FP Agrària i la teoria”. Ha destacat també “el compromís de treballar conjuntament amb el Departament d’Agricultura  i les institucions locals del Baix Llobregat, per reforçar des d’Ensenyament la formació en aspectes agraris al voltant del que és un element important de l’economia de la comarca, però també de la seva fisonomia i naturalitat”.
 
El titular d’Ensenyament ha concretat que “aquest treball conjunt no només serà a partir de la formació professional, sinó que es farà tenint en compte les noves oportunitats”. “És per això, que volem que el Baix Llobregat sigui un referent a nivell nacional en els estudis de Formació Professional Agrària, però tenint en compte també que hi ha una part que és molt important, que és per nodrir a la comarca de noves generacions de treballadors de la terra”, ha conclòs Bargalló.
 
Per la seva banda, Teresa Jordà ha manifestat que “el parc agrari per nosaltres és una eina cabdal pel relleu generacional i també per poder accedir com a Departament a un lloc que ens costa, però on nosaltres volem dir, perquè és així d’important, que entre un ciutadà i una bleda sempre hi ha un pagès”. La consellera també ha remarcat el fet “que sigui justament una àrea metropolitana on joves vulguin formar-se al costat de la terra en totes les seves disciplines i que ho facin aquí al Parc Agrari amb aquestes casi 3.600 hectàrees ens omple d’orgull”. ”És un desconeixement com a país que a l’àrea metropolitana disposem d’aquest fantàstic parc agrari” ha afegit.
 
El director general de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial, Joan-Lluís Espinós, el director dels serveis territorials d’Ensenyament al Baix Llobregat, Francesc Ballester, i el director dels serveis territorials d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació a Barcelona, Josep Pena, han acompanyat a ambdós consellers durant aquesta visita.
 
La masia de Can Comas del Parc Agrari del Baix Llobregat
 
La masia de Can Comas, a l’entorn natural del Parc Agrari del Baix Llobregat, és el nou emplaçament on han començat a fer pràctiques els estudiants de diferents especialitats de Formació Professional de la família agrària al Prat de Llobregat. Aquests estudis d’FP són impartits per l’Institut Les Salines, un centre de referència a la comarca del Baix Llobregat i a Catalunya pel que fa als estudis de formació professional del camp agrari.
 
Gràcies a la inversió de la Generalitat de Catalunya, la masia de Can Comas compta amb un magatzem, un hivernacle i un mòdul, amb dues aules, per fer classes, que estaran a disposició del professorat i de l’alumnat. Fins ara les pràctiques d’aquestes modalitats d’FP es feien a la Masia de Can Tudela, amb un espai que havia esdevingut insuficient, davant de l’interès creixent per aquests estudis.
 
Al recinte de Can Comas del Parc Agrari del Baix Llobregat, aprenen i fan pràctiques prop d’un un centenar d’alumnes de les especialitats d’FP de Producció Agroecològica (Grau Mitjà) i de Paisatgisme i medi rural (Grau Superior), així com els d’una modalitat específica per alumnat amb necessitats educatives especials (IFE), d’auxiliar en cura d’animals i espais verds.
 
L’Institut Les Salines també imparteix un cicle de Grau Mitjà de Jardinera i floristeria, que s’ofereix en la modalitat d’FP Dual, és a dir, que permet combinar l’adquisició de coneixements amb pràctiques professionals. A més, es fa un Programa de Formació i inserció (PFI) de jardineria per a joves que no hagin assolit l’ESO.

1  

Imatges

Govern

Govern 261

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia