Servei Català de Trànsit

Balanç de les incidències viàries més destacades del 9 a l'11 de novembre

Des de les 15.00 h de divendres 9 de novembre fins a les 20.00 h d'avui, hi ha hagut una víctima mortal per accident de trànsit en zona interurbana

query_builder   11 novembre 2018 20:01

event_note Nota de premsa

Balanç de les incidències viàries més destacades del 9 a l'11 de novembre

Des de les 15.00 h de divendres 9 de novembre fins a les 20.00 h d'avui, hi ha hagut una víctima mortal per accident de trànsit en zona interurbana

El Servei Català de Trànsit informa que des de les 15.00 h de divendres 9 de novembre fins a les 20.00 h d’avui diumenge 11, una persona ha mort en un accident de trànsit a la xarxa viària interurbana de Catalunya.
 

En concret, el sinistre mortal, un xoc frontal en el qual es van veure implicats tres turismes, va tenir lloc a primera hora del matí de dissabte a la C-55 a Callús (Bages). Com a  conseqüència de la col·lisió, un dels conductors va resultar ferit de caràcter molt greu i va ser traslladat a l’hospital Parc Taulí de Sabadell, on va morir posteriorment. El conductor d’un dels altres turismes accidentats va donar positiu en la prova d’alcohol i drogues i va ser detingut per agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de l’Àrea Regional de Trànsit de la Regió Central com a presumpte autor d’un delicte d’homicidi imprudent i dos delictes contra la seguretat viària.
 
Pel que fa a la mobilitat de retorn d’aquest cap de setmana, els punts on hi ha hagut trams de retencions més destacades han estat els següents:
 
·         C-55: fins a 11 km entre Manresa i Monistrol de Montserrat en sentit sud.
·         C-17: 7 km entre Figaró i la Garriga i 2 km Lliçà de Vall en sentit sud.
·         A-2: un accident ha causat el tall d’un carril a Pallejà en direcció Barcelona i 5 km de retencions.
·         B-23: 4 km a Esplugues de Llobregat per accedir a la capital catalana.
·         AP-7: 4 km a la Roca del Vallès i també 4 km a Mollet del Vallès en sentit sud com a conseqüència d’un sinistre.
·         C-58: 3,5 km a Sant Quirze del Vallès i 2 km a Barcelona en sentit sud.
·         C-59: 3 km a Palau-solità i Plegamans en sentit sud.
·         AP-7: restriccions a la via a l’altura de Cambrils en direcció Barcelona per un accident amb un turisme implicat.
·         Les rondes de Barcelona també han registrat alguns trams d’aturades en ambdós sentits.
 
Algunes d’aquestes afectacions es mantenen en aquests moments i se’n pot consultar l’evolució al web d'incidències viàries.
 
Per minimitzar les afectacions viàries de l’operació retorn de diumenge, s’han habilitat mesures especials de regulació i ordenació del trànsit a la C-17 a Ripoll, C-16 a Berga i Cercs, i a la C-55 a Castellgalí.
 
Durant aquest matí, s’han produït alguns accidents que han afectat la circulació d’aquestes vies:
 
·         C-31: la calçada s’ha tallat a l’altura de Sitges en els dos sentits.
·         C-32: s’ha restringit un carril a Esplugues de Llobregat on s’ha format 0,5 km d’aturades en direcció Nus de la Trinitat.
·         B-20: un vehicle incendiat ha provocat el tall d’un carril i aturades entre Esplugues de Llobregat i Sarrià en sentit sud.
 
A més, a la C-58, un autocar avariat ha restringit un carril a l’altura de Barcelona i ha causat aturades de fins a 3 km per accedir a la ciutat. El carril BUS-VAO ECO s’ha obert per a tots els vehicles (excepte per a camions) per facilitar l’entrada a la capital catalana.
 
Afectacions de dissabte
 
Dissabte a la tarda, el trànsit es va desenvolupar en general amb fluïdesa a la xarxa viària. No obstant, algunes carreteres van registrar afectacions viàries:
 
·            N-340: tallada a Amposta com a conseqüència d’una manifestació.
·         C-55: també arran d’una manifestació, el trànsit es va tallar a l’altura de Castellbell i el Vilar en ambdós sentits.
 
Durant el matí, la circulació va ser complicada en algunes vies, tant per volum de trànsit com a conseqüència de diverses incidències, entre elles, alguns accidents i obres a la calçada:
 
·           BV-5224: tallada a Manlleu per tasques de retirada d’un vehicle accidentat.
·         C-14: fins a 6 km d’aturades a Oliana en direcció la Seu d’Urgell a causa d’unes obres. S’hi donava pas alternatiu amb regulació semafòrica.
·         C-55: un accident múltiple a l’altura de Castellgalí va provocar retencions d’uns 3 km en sentit nord i 2 km en sentit sud.
·         C-58: retencions de 2 km a Sant Quirze del Vallès en direcció la capital catalana.
·         Ronda Litoral (B-10) i Ronda de Dalt: circulació lenta amb aturades a diversos trams i en direcció Nus de la Trinitat.
·         C-58: un accident a Montcada i Reixac va provocar cues de 2 km en sentit sud.
 
De la matinada de dissabte, cal destacar un accident de gravetat que van tenir lloc a la C-59 a Palau-solità i Plegamans (hora d’avís a les 04.44 h):
 
·         C-59: a causa d’un sinistre amb tres vehicles implicats a Palau-solità i Plegamans (pk 5,5), hi va haver una persona ferida en estat crític i dos ferits lleus, segons el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). La via va estar tallada en els dos sentits fins a les 09.16 h aproximadament.
 
D’altra banda, com a conseqüència de l’accident mortal que va tenir lloc dissabte a primera hora del matí a la C-55 a Callús, la circulació es va restringir en el tram del sinistre en els dos sentits de la marxa fins a les 09.24 h del matí.
 
Quant a les incidències viàries més rellevants de divendres a la tarda, diversos accidents van complicar la circulació en alguns eixos viaris:
 
·         C-31: a Sant Adrià de Besòs es va registrar un atropellament mortal d’un vianant (hora d’avís: 14.23 h). A causa d’aquest sinistre, es van restringir dos carrils en direcció Mataró i s’hi van formar fins a 2 km de cues.
·         GI-651: una sortida de via d’un autocar escolar amb 40 passatgers a Forallac va causar 11 menors ferits lleus, traslladats a l’hospital de Palamós. Com a conseqüència del sinistre, la via va estar tallada en els dos sentits de la marxa.
·         C-58: tant a Sant Quirze del Vallès com a Ripollet es va tallar un carril en sentit nord com a conseqüència d’un accident en cadascun dels trams.
·         C-17: un sinistre a la Garriga i un altre a Tagamanent van restringir la via i van causar aturades en direcció Vic.
·         C-55: fins a 3 km de retencions a Olesa de Montserrat en direcció Manresa arran d’un sinistre.
·         C-59: cues d’uns 4 km a Palau-solità i Plegamans en ambdós sentits per una col·lisió.
·         A-2: a Tàrrega es va tallar un carril en direcció Barcelona i s’hi van formar aturades d’1 km a causa d’un accident.
·         B-20/Pota Nord: una topada a Tiana va provocar la restricció d’un carril en direcció nord i cues d’1 km.
·         C-26: pas alternatiu a Olius per unes esllavissades.
·         C-58: retencions entre Ripollet i el Nus de la Trinitat en sentit sud i des de Barberà del Vallès a Sant Quirze del Vallès en sentit nord.
 
 
 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia