Direcció General de Comunicació

Transpaerència

El Govern aposta per un territori cohesionat amb infraestructures digitals i ciutats intel·ligents

L'objectiu del Govern és finalitzar el desplegament de fibra òptica a tots els municipis de Catalunya

query_builder   12 novembre 2018 08:37

event_note Nota de premsa

El Govern aposta per un territori cohesionat amb infraestructures digitals i ciutats intel·ligents

L'objectiu del Govern és finalitzar el desplegament de fibra òptica a tots els municipis de Catalunya

 • Compromís a fer arribar la fibra òptica a totes les capitals de comarca abans del 2020, i la banda ampla als municipis de més de 50 habitants abans del 2023
 • El desplegament s’emmarca en el Pacte Nacional per la Societat Digital signat pel Govern de Catalunya, diputacions, consells comarcals i ajuntaments
 • El Govern considera el desplegament de fibra òptica un element cabdal d’equilibri territorial i una política social del s. XXI
Aposta per un territori cohesionat amb infraestructures digitals i ciutats intel·ligents 
 
El Govern vol garantir la connectivitat a tot el territori català com  la millor política social del segle XXI i s’ha compromès a fer arribar la fibra òptica a totes les capitals de comarca abans del 2020, i la banda ampla als municipis de més de 50 habitants abans del 2023. Per complir aquest objectiu caldrà  finalitzar el desplegament d’una xarxa neutra de molt alta capacitat que arribi a tots el municipis de Catalunya.
 
Fita que s’emmarca en el Pacte Nacional per la Societat Digital, signat entre el Govern de Catalunya amb les diputacions, els consells comarcals, els ajuntaments i entitats municipalistes per fer efectiu el desplegament i la gestió coordinada d’infraestructures tecnològiques i de comunicacions al conjunt del país com un element de cohesió social i equilibri territorial
 
Així com es potenciarà l’Estratègia SmartCatalonia a nivell local i internacional mitjançant la coordinació de totes les iniciatives Smart i posicionant Catalunya com a Smart Nation de referència.
 
Estat actual del desplegament de la fibra òptica
 
Girona
 • El Govern de la Generalitat ha desplegat fins ara a les comarques gironines, amb una inversió de 9,5 milions d’euros, 512 km de fibra òptica, i aquesta xarxa existent arriba ja a 30 municipis i 43 polígons.
 • L’objectiu és que l’any 2023 els 221 municipis de la demarcació de Girona estiguin connectats a la xarxa de fibra òptica.
 
 Lleida
 • El Govern ha desplegat fins avui a Lleida 515 km de fibra amb un cost de 15 milions d’euros.
 • Objectiu d’estendre 1.500 km de cables de fibra òptica per connectar abans del 2023 els 231 municipis de la demarcació i 178 polígons industrials.
 
Tarragona
 • El Govern de la Generalitat invertirà 8'5 milions d'euros per connectar les capitals de les comarques tarragonines en els propers dos anys.
 • Cinc capitals tarragonines tenen connexió amb fibra òptica (Amposta, Móra d’Ebre, Reus, Tarragona, Tortosa) i una més està en fase ja de projecte, el Vendrell.
En aquest sentit, quatre de les nou capitals de comarca que falten per connectar al país són tarragonines: Gandesa, Falset, Valls i Montblanc.
 
Barcelona
 • En total, el Govern estendrà un total de 260 quilòmetres de cable amb una inversió de 2’5 milions d’euros.
 • Un cop completades les obres, prop de 180.000 habitants de la demarcació de Barcelona tindran connexió d’alta capacitat amb fibra a la seva disposició.
 • El Govern aprofitarà les obres que la Diputació de Barcelona fa en carreteres de la seva titularitat per fer el desplegament de 260 quilòmetres de fibra òptica.
Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia