Servei Català de Trànsit

Mans al volant i ulls a la carretera!

query_builder   12 novembre 2018 17:39

event_note Nota de premsa

Mans al volant i ulls a la carretera!

Les policies de trànsit vigilaran durant aquesta setmana les distraccions en la conducció i el compliment dels semàfors
 
L’SCT coordina des d’avui dilluns 12 de novembre fins diumenge 18, amb les policies de trànsit del cos dels Mossos d’Esquadra i Policies Locals, una campanya preventiva de control de les distraccions al volant i el respecte per les indicacions dels semàfors. Els agents focalitzaran aquesta estratègia de vigilància en detectar, sobretot, aquelles conductes dels usuaris relacionades amb la manipulació del telèfon mòbil i l’ús de dispositius com pantalles amb accés a Internet, monitors de televisor, entre d’altres. La campanya es durà a terme tant a les carreteres com als carrers de Catalunya. Destacar que en zones urbanes també s’intensificarà el control del compliment de les obligacions de detenció en els semàfors.
 
Aquesta és la segona campanya d’aquest tipus que es realitza enguany i, durant la primera, realitzada el mes de març, es van imposar 3.623 denúncies:

62,24%
Per conduir utilitzant dispositius de telefonia mòbil o qualsevol altre sistema de comunicació d’utilització manual del conductor,
 
 
32,37%
per incompliment de les obligacions indicades per un semàfor,
 
 
5,49%
per circular amb un vehicle utilitzant pantalles visuals incompatibles amb l'atenció permanent a la circulació.
 
 
Al llarg del 2017, es van realitzar dues campanyes de prevenció de distraccions, al mesos d’octubre i març, i es van imposar un total de 6.577 denúncies.
 
 
 
Les distraccions, principal factor concurrent en els accidents. El 2017, el 28,3% de l’accidentalitat amb víctimes van ser per distraccions
 
Aquest és el motiu pel qual l’SCT insisteix en portar a terme aquestes campanyes de conscienciació i control per part de les policies de trànsit. Les distraccions causades pels telèfons mòbils són les que estan tenint conseqüències més tràgiques a les carreteres.
 
 
Quines són les sancions?
Aquestes infraccions per conduir manipulant dispositius mòbils, GPS o d’altres que es consideren incompatibles amb l'obligatorietat d’atenció permanent a la conducció, són de caràcter greu i suposen una sanció econòmica de 200 euros i la detracció de 3 punts del permís. En el cas dels semàfors, el fet de no respectar-los, és també una infracció de caràcter greu i suposa una sanció econòmica de 200 euros i la pèrdua de 4 punts del permís.
 
 
*S'adjunta nota de premsa en format PDF

1  

Fitxers adjunts

Nota de Premsa

Nota de Premsa
PDF | 199

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia