• El conseller Chakir el Homrani i el vicepresident primer del FC Barcelona han presentat avui un nou projecte educatiu i esportiu adreçat a aquest col·lectiu.
  • El conseller ha aprofitat per anunciar la creació de 900 noves places del programa Noves Oportunitats per reforçar el procés d’emancipació dels joves.
Foto de la roda de premsa
El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, i el vicepresident primer del FC Barcelona, Jordi Cardoner, han presentat avui un nou projecte educatiu i esportiu adreçat a joves migrants sense referents familiars amb la col·laboració de la Fundació Barça. A través d’aquest projecte uns 200 joves atesos i tutelats a la xarxa de protecció gaudiran de forma regular de diverses activitats esportives a través de la metodologia FutbolNet que impulsa la Fundació.
 
El conseller El Homrani ha destacat que projectes com aquest “contribueixen a apoderar els adolescents i joves que atenem i reforçar la fase d’acollida i integració”. El conseller ha agraït la implicació de la Fundació Barça i ha aprofitat per destacar la feina que les entitats estan fent en l’acollida d’aquests infants i joves. "Aquest projecte és un exemple de treball en equip i de col·laboració per donar una millor acollida a aquests infants i adolescents i lluitar contra l'estigmatització" ha subratllat El Homrani.
 
El conseller ha explicat que aquest projecte complementarà el treball que des del Departament es realitza en altres àmbits, com per exemple, la inserció laboral. En aquest sentit, El Homrani ha anunciat la creació de 900 noves places en els centres del programa Noves Oportunitats amb l’objectiu de reforçar el procés d’emancipació d’aquests joves.
 
El conseller ha insistit que “aquest és un repte de país i comptem amb l’esforç i col·laboració dels ens locals, de les entitats del Tercer Sector i de moltes altres, com la Fundació Barça, per donar-hi resposta”. Actualment, el sistema de protecció atén i tutela uns 3.000 infants i joves sense referents familiars.
 
El projecte té com a objectiu principal reforçar i donar eines als joves per prevenir i resoldre conflictes i fomentar la inclusió social. Així mateix, ofereix a les entitats que treballen amb aquest col·lectiu i que gestionen els centres d’acollida un recurs pedagògic més per millorar el benestar dels infants i adolescents. El projecte es desenvoluparà en una vintena de centres i es preveu que es pugui endegar en un mes aproximadament.
 
A través de l’esport es fomenta la creació de nous vincles amb l’entorn, es prevenen conductes de risc i es generen hàbits saludables. Aquestes activitats també contribueixen a desestigmatizar aquest col·lectiu. L’entorn esportiu i de lleure proporciona una plataforma per normalitzar la vida dels infants i adolescents que han viscut una situació difícil com és un procés migratori en solitari.

3  

Imatges

Foto de la presentació del projecte

Foto de la presentació del projecte 887

Foto del conseller El Homrani i el vicepresident primer del FC Barcelona

Foto del conseller El Homrani i el vicepresident primer del FC Barcelona 1091

Foto de grup de la presentació del projecte

Foto de grup de la presentació del projecte 853