Cultura

Fedicina

El Departament de Cultura es reuneix amb representants de la distribució i l'exhibició cinematogràfica per promoure el cinema en català

query_builder   16 novembre 2018 16:38

event_note Nota de premsa

El Departament de Cultura es reuneix amb representants de la distribució i l'exhibició cinematogràfica per promoure el cinema en català

Reunió FEDICINE
El Departament de Cultura va acollir ahir, 15 de novembre, una reunió entre la Direcció General de Política Lingüística, l’Institut Català de les Empreses Culturals, el Gremi d'Empresaris de Cinemes de Catalunya i la Federació de Distribuïdores Cinematogràfics (FEDICINE). La consellera de Cultura, Laura Borràs, va saludar els assistents en finalitzar la sessió de treball.
 
La reunió, conduïda per la directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa, es va fer una valoració conjunta de les línies de suport del Departament de Cultura per al  doblatge i la subtitulació en català i per al foment de l’exhibició en català. FEDICINE i el Gremi d'Empresaris de Cinemes de Catalunya van valorar-ne els resultats. També van exposar els plantejaments del sector pel que fa al cinema doblat i subtitulat en llengua catalana.
 
La col·laboració amb la indústria i els ajuts que impulsa la Direcció General de Política Lingüística han permès aquest 2018 estrenar en català 56 llargmetratges de 21 distribuïdores. També han permès el doblatge i la subtitulació de 75 llargmetratges i 56 capítols de sèries per a DVD, Blu-ray i plataformes digitals. A més, es van presentar els resultats dels acords amb Movistar+ per a la subtitulació de pel·lícules i sèries; amb els Cinemes Texas per a la subtitulació en català de cinema de reestrena, i amb Catalunya Film Festivals per a la subtitulació de les pel·lícules de festivals de cinema.
 
Pel que fa a la línia de suport a l'exhibició que impulsa l’Institut Català d’Empreses Culturals (ICEC), Francisco Vargas, director de l’Àrea de l’Audiovisual de l’ICEC, va presentar els principals resultats de la línia de suport a les sales d’exhibició.
 
La directora general de Política Lingüística va presentar també el programa CINC Cinema infantil en català i va fer un balanç dels 5 anys del portal Cinema en català de la Direcció General de Política Lingüística. En aquest període, el portal ha promocionat 3.610 pel·lícules de 188 distribuïdores diferents que s’han exhibit en 556 sales. De cada pel·lícula ofereix tant la informació artística com les sales amb l’adreça i la data d’exhibició mentre són en cartellera. De les 556 sales del Portal, 447 són a Catalunya, 50 a la resta de territoris on es parla català, 47 a la resta de l’Estat espanyol i 12 a l’estranger. El portal Cinema en català s’actualitza diàriament.
 
El portal inclou des de 2015 una base de dades de la Direcció General de Política Lingüística de produccions audiovisuals subtitulades, doblades i en versió original en català, adreçada al sector, per facilitar-ne la distribució un cop estrenada. La base de dades conté 4.714 títols, que corresponen a 4.531 llargmetratges i 183 temporades de sèries. Són produccions de 251 distribuïdores, 83 països i 78 llengües originals diferents.
 
Les reunions entre el Departament de Cultura, el Gremi d'Empresaris de Cinemes de Catalunya i FEDICINE per promoure el cinema en català es duen a terme cada sis mesos.
 
 
 
 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia