• La portaveu Artadi afirma que “aspirem a anar més enllà”  en la necessitat d’una solució política a un conflicte polític i a fer front a la “regressió de drets i llibertats de tothom”, entre altres qüestions
Ruben Moreno
La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Elsa Artadi, ha destacat “el bon to” amb el qual s’ha celebrat aquesta tarda al Palau de la Generalitat la primera reunió de l’Espai de diàleg, una trobada que ha estat encapçalada pel president de la Generalitat, Quim Torra, i que ha comptat amb la presència de representants de Junts per Catalunya, ERC, PSC i Catalunya en Comú Podem.  Artadi ha expressat l’interès del Govern català perquè la trobada tingui continuïtat en el futur i creixi el nombre de participants després de lamentar que no hi hagin assistit algunes de les formacions amb representació al Parlament.
 
A la reunió d’aquest divendres hi ha assistit per part del Govern el vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda; Pere Aragonès; la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Elsa Artadi; la consellera de Justícia, Ester Capella;i per part dels grups,  Miquel Iceta i Ramon Espadaler pel PSC; Sergi Sabrià i Anna Caula per ERC; Albert Batet i Gemma Geis, per Junts per Catalunya; i Jéssica Albiach i Susanna Segovia, per Catalunya en Comú Podem.
 
Artadi ha expressat la voluntat del Govern de donar continuïtat a l’Espai de Diàleg, tot i que en aquesta primera reunió hi ha hagut “un consens molt de mínims”. La portaveu ha apuntat la conveniència “de poder seguir construint també amb la necessitat que hi hagi un diàleg, que hi hagi una solució política per a l’actual repte o l’actual conflicte que vivim a Catalunya”. La consellera ha reconegut que com a govern “ens hauria agradat anar més enllà”, com a mínim, ha dit “ amb el fet de la preocupació que hi ha per la regressió en drets i llibertats per a tothom. Entenem que és molt important que hi hagi un front anti-repressiu prou sòlid i que pugui denunciar el que està passant”. Així, ha assegurat que el Govern sempre apostarà pel diàleg però ha reclamat que aquest sigui “efectiu i en igualtat de condicions. Entenem que seria útil per aquest diàleg constructiu trobar acords en allò que entenem que són fets i no opinions”, ha apuntat i ha posat com a exemples “la judicialització de la política o que el 155 no ha servit per a res”.
 
En aquest context, Artadi ha també ha apuntat que a l’Executiu català li hauria agradat “que hi hagués un posicionament sobre la possibilitat que hi hagi una cimera de govern a govern. Entenem que el repte més important és dialogar amb l’Estat espanyol. Tenir una reunió amb un to constructiu i que això ajudés, com a mínim, a trobar una situació de partida de perquè hem arribat fins aquí”, ha afirmat.