Institut Català de les Dones

900900120

L'Observatori d'Igualtat de Gènere publica el dossier estadístic anual sobre la violència masclista

La Línia 900900120 d'atenció a dones en situació de violència masclista rep 781 trucades cada mes

query_builder   19 novembre 2018 13:15

event_note Nota de premsa

L'Observatori d'Igualtat de Gènere publica el dossier estadístic anual sobre la violència masclista

La Línia 900900120 d'atenció a dones en situació de violència masclista rep 781 trucades cada mes

  • El 7,1% de les dones catalanes de més de 15 anys han declarat haver estat obligades a mantenir relacions sexuals en contra de la seva voluntat
  • Una de cada 4 dones ha sofert algun fet d’especial gravetat de violència masclista
  • El 44,3% de les dones que ha patit un fet de violència masclista procura no sortir sola i el 15% porta algun objecte per defensar-se
900900120
La Línia 900900120 d’atenció a les dones en situació de violència masclista ha rebut entre els mesos de gener i octubre d’enguany un total de 7.808 trucades que representen 781 al mes de mitjana. El telèfon 900 900 120 és gratuït i confidencial i funciona tots els dies de l'any, durant les 24 hores del dia.
 
Tenint en compte que poden coincidir diversos tipus de violència alhora, el 99,4% de les trucades refereixen situacions de violència masclista psicològica; el 38,6% de violència masclista física; l’ 11% de violència masclista econòmica i el 3,7% a violència sexual i abusos sexuals. 
 
Les dades d’aquest servei son algunes de les que l’Institut Català de les Dones (ICD) divulga a partir d’avui a través del Dossier estadístic Violència Masclista 2018 que elabora l’Observatori de la Igualtat de Gènere amb les dades oficials.
 
L’objectiu del Dossier és impulsar un millor coneixement de la realitat de la violència masclista a Catalunya i facilitar un abordatge més acurat.
 
El Dossier s’ha elaborat a partir de dades de l’Enquesta de violència masclista 2016 que revela que al llarg de la seva vida el 7,1% de les dones catalanes de més de 15 anys han estat obligades a mantenir relacions sexuals en contra de la seva voluntat i que una de cada 4 ha sofert algun fet d’especial gravetat de violència masclista. El 44,3% de les dones que ha patit un fet de violència masclista amb molta o força afectació procuren no sortir soles, el 22,5% té més por de sortir que abans dels fets, el 22% ha hagut de fer canvis en les seves activitats habituals i el 15% porta algun objecte per defensar-se.
 
El Dossier, a més, ofereix dades sobre el nombre oficial de dones assassinades per violència masclista en els darrers anys, el nombre de denúncies, les ordres de protecció resoltes, els delictes contra la llibertat i la indemnitat sexuals, les mutilacions genitals femenines, els matrimonis forçats, els Serveis d’Informació i Atenció a les Dones i els recursos disponibles per a l’abordatge de la violència masclista.
Les dones tenim dret a viure lliures de violències sexuals
Campanya contra les violències sexuals
 
Amb motiu de la commemoració, el proper dia 25 de novembre, del Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, l’ICD divulga entre els dies 15 i 30 de novembre  la campanya de sensibilització  “Les dones tenim dret a viure lliures de violències sexuals. #LliuresISensePor” per reivindicar el dret a la llibertat sexual i seguretat de les dones en l’àmbit públic i privat. Les violències sexuals són un tipus de violència masclista que utilitzen el sexe com a forma de control i dominació de les dones. Cal tenir present que en tots els casos l’únic responsable és l’agressor, no la víctima, i que en qualsevol relació afectivo sexual només un sí és un sí.

1  

Fitxers adjunts

Dossier estadístic VM 2018

Dossier estadístic VM 2018
PDF | 887

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia