• El cap de l’Executiu ha inaugurat el 6è Congrés del Tercer Sector Social de Catalunya
El president i la resta d'autoritats amb els representants de les entitats. Autor: Rubén Moreno
El president i la resta d'autoritats amb els representants de les entitats. Autor: Rubén Moreno
El president de la Generalitat, Quim Torra, ha posat en relleu aquesta tarda que “la Generalitat, com a Govern del país, i els ajuntaments, com a administració més propera als ciutadans, treballem sempre de la mà de les entitats del tercer sector social”.  I ha assegurat que “al nostre país no s’entendria la prestació de serveis socials sense aquesta aliança estratègica, que ens permet donar el millor servei fins i tot en situacions difícils”.
 
El cap de l’Executiu, que ha pronunciat aquestes paraules durant la inauguració del 6è Congrés del Tercer Sector Social de Catalunya, ha destacat que l’acció conjunta del Govern, les administracions locals i les entitats del sector s’ha pogut “veure i constatar en els moments més durs de la darrera crisi econòmica, o en els moments més difícils, tant a nivell polític com social, durant l’aplicació de l’article 155”.
 
En aquesta línia de col·laboració mútua, el president s’ha referit a l’avaluació conjunta amb les entitats del tercer Pla de suport al Tercer Sector Social, a partir del qual s’elaborarà l’any vinent el quart pla. Quim Torra ha plantejat a les entitats seguir treballant conjuntament en temes com ara “el desenvolupament de polítiques i projectes que tinguin en compte que la persona és l’objectiu i la raó de ser de la nostra feina” o poder assegurar el dret a un habitatge digne a totes les persones”.
 
El president ha començat la seva intervenció amb unes paraules de record pels presos polítics i exiliats. En aquest sentit, ha agraït a la Taula i la Confederació del Tercer Sector el seu “compromís amb la Declaració del 2 de novembre, de rebuig a la judicialització de la política, arran de la posició de la Fiscalia envers els presos polítics”. “És un fet que no ens podem cansar de denunciar, com no podem deixar d’agrair aquest suport constant davant de la injustícia”, ha dit a les més de 200 persones que han assistit a l’acte inaugural.
 
El Congrés, que organitza la Taula d’Entitats del Tercer Sector, és un espai de debat i reflexió que aprofundeix en la relació entre el món local i les entitats socials. Enguany està dedicat al tema Desigualtats socials, solucions locals.
 
 
 

1  

Imatges

Foto Família Tercer Sector

Foto Família Tercer Sector 149