Economia i Hisenda

Visualització dades

La visualització de dades, clau per a una ciutadania ben informada

query_builder   21 novembre 2018 11:38

event_note Nota de premsa

La visualització de dades, clau per a una ciutadania ben informada

  • La Generalitat presenta la Guia de visualització de dades, una eina indispensable en el món digital i connectat
  • També s’ha treballat en una terminologia per adaptar al català els neologismes anglesos
Fotografia de la coberta de la guia de visualització de dades
La Generalitat de Catalunya ha presentat la Guia de visualització de dades, una eina adreçada als departaments i organismes de la Generalitat, però també a la ciutadania, que explica de manera senzilla com representar informació complexa de forma gràfica i eficient. Això és clau per tenir una ciutadania millor informada. 
 
La Guia l’ha elaborat la Direcció General d’Atenció Ciutadana juntament amb dos experts en la matèria. Amb aquesta guia, la Generalitat posa fil a l’agulla en un tema molt necessari però poc treballat fins ara per les administracions públiques.
 
En paraules de Jordi Graells, director general d’Atenció Ciutadana, “la Guia proposa idees per simplificar la difusió de continguts i serveis (coneixement), amb la sana intenció de facilitar la presa de decisions”. Per la seva banda, Pere Rovira, expert que ha participat en l’elaboració del document i membre de la consultora OneTandem, ha assegurat que “la visualització de dades és clau per apropar les dades al gran públic, i tenir una ciutadania millor informada”. Finalment, el secretari general de Difusió i Atenció Ciutadana, Miquel Gamisans, ha assegurat que “es tracta d’un projecte estratègic de la Generalitat”.
 
Per què serveix la visualització de dades

Vivim en un món cada vegada més connectat i en el que les dades es multipliquen a cada segon que passa. No obstant, existeix el perill que l’excessiva informació en dificulti l’anàlisi. La visualització de dades es basa en ordenar les dades i comunicar-les de manera entenedora i senzilla, mitjançant gràfics.
 
Gràcies a la visualització de dades es pot comprendre la relació que existeix entre tendències socials, econòmiques o demogràfiques, representar-les en un mapa, creuar dades de diverses procedències, endevinar tendències futures i extreure’n conclusions. 
 
Terminologia en català

A més d’elaborar la Guia de visualització de dades, la Direcció General d’Atenció Ciutadana ha treballat amb el Termcat per tal d’adaptar al català aquells neologismes relatius a visualització de dades que normalment s’utilitzen en anglès. Arran d’aquesta col·laboració, el Termcat ha publicat la Terminologia de la visualització de dades, que complementa la Guia de visualització de dades.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 45

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia