Empresa i Treball

Logo

ARTESANIA

La Generalitat declara el carrer de la Riera de Vic com a Punt d'Interès Artesanal

query_builder   24 novembre 2018 11:00

event_note Nota de premsa

ARTESANIA

La Generalitat declara el carrer de la Riera de Vic com a Punt d'Interès Artesanal

·     Catalunya té arreu del territori manifestacions artesanes de gran rellevància i representativitat,  amb el carrer de la Riera de Vic compta ja amb 8 Punts d’Interès artesanals i 22 municipis identificats com a Zona d'Oficis Singulars
 
La Generalitat a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) del Departament d’Empresa i Coneixement, ha declarat el Carrer de la Riera de Vic com a Punt d’Interès Artesanal.
 
D’aquesta manera, es vol reconèixer la revitalització i dinamització del centre històric amb la concentració al carrer de la Riera de tallers d’art, artesanals i de disseny d’oficis tan diversos com el de ceramista, emmotlladora, marroquineria, repussadora, enquadernadora, fotògraf, gravador, il·lustrador, escultor, pintora, retaulista, estampador, il·lustrador, fuster, joier artesanal o forjador, entre d’altres.
 
Punts d’Interés Artesanal i Zona d'Oficis Singulars.
 
Catalunya té arreu del territori manifestacions artesanes de gran rellevància i representativitat, amb Alpens i La Galera compta ja amb 8 Punts d’Interès Artesanal i 22 municipis identificats com a Zona d'Oficis Singulars.
 
Són Punts d'Interès artesanal aquells municipis o àrees dins d'un mateix municipi on es dona una concentració d'un mínim de cinc tallers artesans o que tenen una tradició artesanal de llarg recorregut o reconeixement històric. En aquest sentit, ja disposen d’aquest reconeixement  la ciutat de Terrassa i a Barcelona, el Districte municipal de Gràcia, el de Ciutat Vella i El Poble Espanyol de Montjuïc ( La Ciutat dels Artesans),  a més se sumen els municipis de La Galera (  amb la terrissa) i d’Alpens ( amb la forja).
 
La Zona d’Oficis Singulars identifica activitats artesanes que són pròpies i exclusives de diferents zones de Catalunya, una sèrie d’oficis lligats a determinats punts de la geografia catalana. Es tracta d’oficis i/o productes únics i molt vinculats a la població o la demarcació de la qual són originaris. Els Oficis Singulars de Catalunya estan relacionats amb el territori, el procediment i el producte, i depenen del medi geogràfic en què es realitza l’extracció de la matèria primera, la transformació i l’elaboració del producte final. A Catalunya, actualment es reconeixen 22 zones d’Oficis Singulars:
 
- TERRISSA de Breda
- CERÀMICA de La Bisbal
- CERÀMICA d'Esparreguera
- TERRISSA NEGRA I VERMELLA de Quart
- CERÀMICA NEGRA de Verdú
- FUSTA de Sant Hilari Sacalm
- FUSTA de La Sènia
- LA PELL d'Igualada
- LA PELL de Vic
- CULLERES de Tortellà
- PUNTA d'Arenys
- PUNTA ARBOCENCA (l'Arboç)
- PUNTA de Barcelona
- ALABASTRE del Sarral
- PAUMA de Terres de l'Ebre
- LLANA DE L'OVELLA XISQUETA de la Vall d'Àssua
- FUSTA i CISTELLERIA D'AVELLANER del Pallars
- SAL de Cardona
- IMATGERIA d'Olot
- TERRISSA de Miravet
- TORNERIA de la Vall del Ges
- SABÓ de Montgai
 
 -----------------------------------------------------------------
Segueix-nos a les xarxes a través de:
A Twitter:  @empresacat
A Facebook: @empresacat
Al canal de Youtube: Empresacat
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia