Polítiques Digitals

El conseller Puigneró a la presentació de l'ampliació del desplegament de la xarxa de fibra òptica pública a la comarca del Segrià

El Govern amplia el desplegament de la xarxa de fibra òptica pública a la comarca del Segrià

query_builder   26 novembre 2018 19:00

event_note Nota de premsa

El Govern amplia el desplegament de la xarxa de fibra òptica pública a la comarca del Segrià

  • La Generalitat desplegarà l’any vinent més de 24 quilòmetres de xarxa de fibra òptica a la comarca del Segrià, amb una inversió total a curt termini de prop de 342.000 euros.
El conseller Puigneró a la presentació de l'ampliació del desplegament de la xarxa de fibra òptica pública a la comarca del Segrià
El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha presentat aquesta tarda els projectes en curs de perllongament de la xarxa de fibra òptica pública de la Generalitat, a través de Xarxa Oberta de Catalunya, a la comarca del Segrià. El conseller ha presentat aquest projecte acompanyat de l’alcalde d’Almacelles, Josep Ibarz.  
 
“Un quilòmetre d’asfalt et connecta amb un altre municipi, però un quilòmetre de fibra òptica et connecta al món”, el conseller Puigneró ha explicat així la importància d'enxarxar el país. Puigneró ha assegurat que “és una molt bona notícia per a Almacelles i per al Segrià poder anunciar que properament la xarxa de fibra òptica de la Generalitat arribarà a aquest municipi”, i ha continuat dient que “serà un moment de noves oportunitats per als seus ciutadans, polígons i per al municipi i ajuntament en si”.
 
En aquest sentit, el responsable de Polítiques Digitals ha recordat que el Govern de la Generalitat “és un Govern que governa i que es preocupa, no només per avançar nacionalment, sinó que amb actuacions com la d’avui demostrem que aquesta acció de Govern que fem dia a dia i territorialment és fonamental pel desenvolupament econòmic i social del nostre país”.
 
Puigneró ha fet èmfasi en la idea que enxarxar el país “és una de les polítiques socials més importants del segle XXI”, i ha continuat afirmant que “estar connectats, disposar d’un bon accés a Internet és fonamental per poder treballar, poder comunicar-nos i perquè les empreses puguin desenvolupar-se”.
 
El Govern preveu accelerar el desplegament de la fibra òptica a la comarca amb el desplegament de 24,2 quilòmetres més de cable a la comarca, amb una inversió de 342.000 euros.
 
Es tracta d’una doble actuació. D’una banda, aquest 2019 es farà el perllongament entre Alpicat i Almacelles. És un tram de 12,8 quilòmetres de cable que la Generalitat estendrà a través de la canalització existent a la carretera A-22, amb una inversió associada de 160.000 euros. El tram fins Almacelles permetrà connectar també les llars dels municipis de Gimenells, Suc i Raimat gràcies al desplegament d’un operador local. El segon projecte que el Govern té en curs a la comarca és la millora de la infraestructura a la ciutat de Lleida, amb el desplegament de 11,4 nous quilòmetres de cable. Aquesta acció implicarà una inversió per part de la Generalitat de 182.000 euros i es preveu que pugui quedar enllestit durant l’any vinent.
 
Fins avui, la Generalitat ha desplegat a la comarca del Segrià una xarxa de 157 quilòmetres de fibra òptica amb una inversió total de 6,4 milions d’euros. Hores d’ara, hi ha vuit municipis que compten amb punt de presència de fibra òptica pública de la Generalitat, ja sigui en l’àmbit urbà o interurbà: Lleida, Vilanova de la Barca, Alcarràs, Alpicat, Alcoletge, els Alamús, Soses i Torres de Segre. Aquest desplegament inclou també punts de connexió a 10 polígons industrials d’aquests municipis.
 
 
Tots els municipis de la comarca connectats amb fibra el 2023
 
L’objectiu del Govern és fer arribar la banda ampla a la totalitat dels municipis del Segrià, així com als de la resta de comarques del país l’any 2023. Es tracta d’un projecte ambiciós que es durà a terme amb la col·laboració de les institucions del món local, segons recull el Pacte Nacional per la Societat Digital per tal de fer efectiu el desplegament i la gestió coordinada d’infraestructures tecnològiques i de comunicacions al conjunt del país com un element de cohesió social i equilibri territorial. En el cas de la demarcació de Lleida, la Generalitat i la Diputació de Lleida estan treballant en un projecte conjunt de desplegament que porti la fibra a tots els seus municipis.
 
Pel que fa a les capitals de comarca, l’objectiu del Govern és més immediat, donat que l’any 2020 totes les capitals de comarca comptaran amb punts de connexió neutres de la xarxa de fibra òptica de la Generalitat. Actualment, ja són 7 de les dotze capitals de comarca lleidatanes les que tenen connexió amb fibra òptica (la Seu d’Urgell, Balaguer, Tremp, Mollerussa, Cervera, Lleida i Tàrrega), i el Govern treballa en projectar les cinc que en resten per connectar (el Pont de Suert, les Borges Blanques, Sort, Solsona i Vielha).
 
El projecte d'extensió de la xarxa de fibra òptica de la Generalitat de Catalunya està cofinançat pels Fons Europeus de Desenvolupament Regional de la Unió Europea en el marc del Programa Operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020.

2  

Imatges

El conseller Puigneró a la presentació de l'ampliació del desplegament de la xarxa de fibra òptica pública a la comarca del Segrià

El conseller Puigneró a la presentació de l'ampliació del desplegament de la xarxa de fibra òptica pública a la comarca del Segrià 864

El conseller Puigneró i l'alcalde d'Almacelles, Josep Ibarz

El conseller Puigneró i l'alcalde d'Almacelles, Josep Ibarz 766

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia