Govern
La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Elsa Artadi, acompanyada del secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, ha rebut avui al Palau de la Generalitat la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) per conèixer en una reunió de treball l’estructura, els projectes i les inquietuds d’una de les federacions més importants del país.
 
El president de la FCBQ, Joan Fa, ha estat acompanyat del personal directiu i laboral d’un organisme que compta amb 75.000 llicències (90.000 si s’hi inclouen les dels Consells Esportius) i que fa possible que cada cap de setmana es juguin 2.000 partits.
 
La federació ha manifestat l’excel·lent sintonia amb la Secretaria General de l’Esport (SGE), ha posat en comú la necessitat de tenir veu en l’elaboració de la nova llei de l’Esport i l’Activitat Física de Catalunya, així com la imminent posada en marxa del Pla Estratègic que ha treballat l’últim any amb tots els agents relacionats amb el bàsquet.
 
La consellera ha conegut també com la federació ha fet un gran esforç per adaptar-se a les noves tecnologies i, així, donar promoció a les seves competicions, a banda de l’èxit de la promoció del bàsquet femení català, que ja representa el 35% de les llicències.
 
Finalment, la FCBQ ha manifestat la necessitat d’establir un diàleg amb el Departament d’Ensenyament per valorar la situació de la formació del seus entrenadors i exposar, conjuntament amb la SGE, les diferències existents amb altres territoris de l’Estat. Catalunya és capdavantera en el bàsquet base a nivell estatal.