Direcció General de Comunicació

Govern

La consellera Artadi reclama "lluitar contra la invisibilització de les dones" i contra una societat patriarcal

La consellera ha tancat el cicle de conferències "Doblement invisibles", organitzat per l'Institut Català de les Dones i la Càtedra Josep Termes (UB)

query_builder   28 novembre 2018 21:13

event_note Nota de premsa

La consellera Artadi reclama "lluitar contra la invisibilització de les dones" i contra una societat patriarcal

La consellera ha tancat el cicle de conferències "Doblement invisibles", organitzat per l'Institut Català de les Dones i la Càtedra Josep Termes (UB)

Govern
La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Elsa Artadi, ha participat en la cloenda del cicle de conferències “Doblement invisibles”, organitzat per l’Institut Català de les Dones i la Càtedra Josep Termes de la Universitat de Barcelona, amb l’objectiu de visibilitzar i divulgar les contribucions i els sabers de catorze dones que els relats històrics no han valorat de manera justa pel fet de ser dones.
 
Durant la cloenda, Artadi ha reclamat “lluitar contra la invisibilització de les dones” perquè “la invisibilització totes la patim en actes, en reunions. És una manera subtil de discriminar i d’insultar la intel·ligència de la persona i té conseqüències rellevants de com funciona la societat”.
 
Per això, la consellera ha defensat aquest cicle de conferències que són “tan necessàries i importants” per fer “justícia històrica i de sensibilització de la trajectòria de 14 dones desconegudes per a la majoria de la població. Dones de set àmbits diferents: dones pedagogues, dones polítiques, dones que van ser a Palau, dones esportistes , dones científiques i dones intel·lectuals”. La consellera ha destacat que “elles només són la punta d’un iceberg de dones silenciades sense les quals no seríem on som. Ells van obrir el camí”. I ha insistit en què “elles han estat doblement oblidades i han hagut de lluitar doblement. Per la seva activitat i per la seva condició de dones, que les abocava a una desigualtat de condicions pròpia de l’època. I que, malauradament, perviu en l’actualitat”.
 
Per aquest motiu, la consellera de la Presidència ha assegurat que calen “accions concretes que apoderin les dones. Ens falta molt per avançar, però fem passes que són molt importants”. I com exemple, Artadi ha explicat la decisió de la National Science Foundation, on la seva directora ha impulsat una campanya per denunciar casos d’assetjament laboral i sexual de científics que poden perdre els seus fons per investigació o la recepció al Palau de la Generalitat a l’equip femení de futbol del FC Barcelona on “les jugadores s’han convertit en un referent a nivell català i estatal i són un exemple per a les joves que volen practicar esport i dedicar-s’hi professionalment”; els premis FIDEM a la Dona Emprenedora que contribueixen al desenvolupament econòmic i social; o la col·laboració entre institucions “com aquest cicle de conferències que permeten avançar cap a una societat igualitària que totes i tots volem”.
 
La consellera Artadi ha reconegut que aquests exemples indiquen que “anem pel bon camí; però, alhora, la seva excepcionalitat ens diu que ens queda molt per caminar. Per això ens cal continuar lluitant i reivindicant el lloc que ocupen les dones en la societat”.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia