Educació

Miniatura

El conseller d'Ensenyament visita diferents centres a les Terres de l'Ebre

query_builder   30 novembre 2018 16:55

event_note Nota de premsa

El conseller d'Ensenyament visita diferents centres a les Terres de l'Ebre

  • Josep Bargalló ha visitat escoles i instituts a Gandesa, Aldover i Campredó
Fotografia 1
El conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, ha afirmat avui que cal fer visites al territori per conèixer les diferents realitats dels centres: "Quan fas política educativa has de prendre decisions, i només pots prendre decisions si coneixes el territori sobre el que prens les decisions. La nostra feina és potenciar-ho tot, millorar-ho tot, revertir les retallades que s’han produït en els darrers anys per motius pressupostaris i fer apostes per la millora educativa i la innovació". En el mateix sentit, ha afegit, cal "conèixer la zona escolar, parlar amb el professorat i que expliquin què fan de bé, que segur que és molt, i què hem de fer nosaltres perquè ho puguin fer millor, que segur que és bastant". Ho ha dit durant la visita avui a diferents escoles i instituts de Gandesa, Aldover i Campredó, a les Terres de l’Ebre.

A primera hora, el conseller ha arribat a l’Escola Puig i Cavaller de Gandesa, on conjuntament amb l’alcalde del municipi i president del ConsellComarcal de la Terra Alta, Carles Luz, ha recorregut les instal·lacions i ha conegut el projecte educatiu del centre. L'escola té 288 alumnes matriculats de P3 a 6è de primària i una plantilla de 24 mestres. El centre forma part de la xarxa de competències bàsiques i participa en el projecte GEP (Generació plurilingüe), per a la millora de la competència en llengua estrangera.

A continuació, el conseller ha fet un recorregut per l’Escola Agrària de Gandesa. És el primer cop que un conseller visita l'escola, que funciona des de fa 45 anys. El centre ha obtingut enguany la norma ISO 9001 i ha començat a treballar amb la producció ecològica, i espera poder obtenir el seu primer vi en 3 anys. L'escola va obtenir el premi Vinari de Bronze Blancs amb Criança pel seu vi Autèntic.
Fotografia 2

Posteriorment, Bargalló ha visitat l’Institut Terra Alta, in cemtre de 420 alumnes d'ESO, batxillerat i cicles formatius de grau mitjà, i que és un centre referent del programa Avancem d'innovació en l'àmbit de llengües . La visita a Gandesa ha acabat a l’Ajuntament del municipi, on ha estat rebut pels membres del consistori .

Posteriorment, Bargalló s'ha traslladat a Aldover, on ha visitarà l’Escola Sant Jordi, escola rural que forma part de la ZER (Zona escolar rural) Riu i Serra, formada pel propi centre, l’escola Llorenç Vallespí de Benifallet, i l’escola Sant Roc de Paüls. Entre les tres escoles rurals i ha un total de 117 alumnes.

Finalment, el titular d'ensenyament s'ha traslladat a Campredó, on ha visitat l’Escola Port Rodó, conjuntament amb l’alcalde, Damià Grau, i els directors de la ZER Mestral, formada pel mateix centre, l’escola del Lligallo del Gànguil i l’escola Divina Pastora de Vinallop. L'escola Port Rodó té 85 alumnes. Du a terme un projecte d'escola inclusiva per treballar els valors d'inclusió social amb els alumnes, conjuntament amb la Fundació Mercè Pla perquè sigui un projecte d'inserció social i laboral. Es du a terme amb un centre d'educació especial i un centre ocupacional del mateix poble. En referència al projecte inclusiu de l'escola, Josep Bargalló ha destacat que "ara estem treballant amb el nou decret escola inclusiva. La diversitat enriqueix i és educativa. I quan fem projectes com aquest fem currículum de veritat".


30 de novembre de 2018

2  

Imatges

Fotografia 1

Fotografia 1 175

Fotografia 2

Fotografia 2 200

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia