Direcció General de Comunicació

acco

El Govern inicia els tràmits per a la modificació de la Llei de l'Autoritat Catalana de la Competència

Esdevindrà un organisme totalment independent per adaptar-se a les exigències i principis internacionals

query_builder   4 desembre 2018 14:54

event_note Nota de premsa

El Govern inicia els tràmits per a la modificació de la Llei de l'Autoritat Catalana de la Competència

Esdevindrà un organisme totalment independent per adaptar-se a les exigències i principis internacionals

El Govern ha acordat aprovar la memòria preliminar de l’Avantprojecte de llei de modificació de la Llei 1/2009, de 12 de febrer, de l’Autoritat Catalana de la Competència. Amb aquesta iniciativa, que s’emmarca en el punt 2.4.3 del Pla de Govern (XII legislatura), es pretén millorar la independència organitzativa de l’ACCO.
 
Malgrat el pas positiu i significatiu que va suposar el fet de configurar-se jurídicament com a organisme autònom per la Llei 1/2009 (deixant de pertànyer, com fins aleshores, a una direcció general del Departament d’Economia), la configuració actual de l’ACCO com a organisme autònom encara no compleix adequadament amb les exigències i principis internacionals d’independència establerts en aquesta qüestió per l’OCDE, l’ONU i la Comissió Europea. Cal, doncs, incrementar la independència de la institució suprimint la seva naturalesa d’organisme autònom i configurant l’entitat com un organisme independent, una institució de dret públic amb plena capacitat d’autoorganització i de gestió dels recursos que pressupostàriament li siguin assignats.
 
Aquest canvi farà que l’ACCO disposi de més capacitat en la gestió dels recursos econòmics i de personal per així millorar i potenciar les funcions d’inspecció domiciliària i reforçar el rol d’organisme de control del Govern i de les diferents administracions públiques.
 
L'ACCO va resoldre una mitjana de 8 expedients l’any entre el 2015 i el 2017, va interposar sancions per un total de 700.000 euros de mitjana entre aquests anys, i les seves actuacions al llarg d'aquest període van suposar, també, un estalvi per als ciutadans, ja que es calcula que cada euro de pressupost de l'ACCO repercuteix aproximadament en quatre euros d'estalvi pel consumidor o ciutadà.
 
L'activitat de l'ACCO té com a objectiu la garantia, millora i promoció de la competència a Catalunya, procurant que els beneficis del funcionament competitiu del mercat s'estenguin al conjunt de la societat.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia