Direcció General de Comunicació

Canvi climatic

El Govern impulsa una consulta pública sobre la Taula Social del Canvi Climàtic

query_builder   4 desembre 2018 14:57

event_note Nota de premsa

El Govern impulsa una consulta pública sobre la Taula Social del Canvi Climàtic

Serà l’ens per facilitar la participació i consulta a les entitats i organitzacions del teixit social, econòmic i ambiental català sobre les polítiques de mitigació i adaptació al canvi climàtic
El Departament de Territori i Sostenibilitat ha comunicat al Consell Executiu la propera celebració d’una consulta pública prèvia a la constitució de la Taula Social del Canvi Climàtic, que servirà per debatre quina haurà de ser la seva composició i el seu funcionament.
 
La Llei del canvi climàtic, aprovada el 2017, preveu la creació d’aquesta Taula com un òrgan col·legiat adscrit al Departament de TES que haurà de facilitar la participació i consulta sobre les polítiques de mitigació i adaptació al canvi climàtic. La seva composició concreta i el règim de funcionament estarà regulat per un reglament.
 
En concret, la Taula Social del Canvi Climàtic tindrà les següents funcions:
 
·         La formulació de propostes d’actuació en matèria de polítiques i de planificació climàtica, la seva actualització, sobre els marcs estratègics de mitigació i adaptació i en matèria de pressupostos de carboni.
·         La formulació de propostes a la Comissió Interdepartamental del Canvi Climàtic.
 
El reglament que s’elaborarà després de la consulta pública haurà de garantir que la composició de la Taula integri les entitats i associacions més representatives dels àmbits de l’Administració local, la recerca, el món empresarial i veïnal i del teixit sindical, ambiental i econòmic de Catalunya.
 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia