Direcció General de Comunicació

Metge

El Departament de Salut es reestructura amb la creació de la Direcció General de Professionals de la Salut

La nova unitat vetllarà per l'ordenació, la formació i el desenvolupament professional, així com per la planificació de necessitats dels professionals

query_builder   4 desembre 2018 15:05

event_note Nota de premsa

El Departament de Salut es reestructura amb la creació de la Direcció General de Professionals de la Salut

La nova unitat vetllarà per l'ordenació, la formació i el desenvolupament professional, així com per la planificació de necessitats dels professionals

El Govern ha aprovat reordenar l’estructura organitzativa del Departament de Salut per fer front a l’objectiu prioritari de l’Executiu de reforçar les polítiques departamentals en matèria d’ordenació i desenvolupament professional. A partir d’ara, l’execució d’aquestes polítiques passen a concentrar-se en una unitat orgànica específica, la nova Direcció General de Professionals de la Salut.
 
En aquest sentit, es desplacen a la nova direcció les funcions relacionades amb la direcció de les polítiques en l'àmbit de l'ordenació professional; de la formació en matèria de salut i el manteniment i la millora de les competències professionals. També les funcions d'autoritat sanitària corresponents a l'acreditació i certificació de professionals sanitaris i de les activitats de formació que aquests duguin a terme. Aquestes funcions eren atribuïdes fins ara a la Direcció General d’Ordenació Professional i Regulació Sanitària, que passa a denominar-se Direcció General d’Ordenació i Regulació Sanitària.
 
La Direcció General de Professionals de la Salut passa a assumir, també, les funcions relatives a les polítiques en l'àmbit de la planificació de necessitats de professionals, fins ara competència de la Direcció General de Planificació en Salut. Consegüentment, les funcions d’anàlisi i estudi de les necessitats i tendències en matèria de professions sanitàries -per garantir l'equilibri entre l'oferta i la demanda dels professionals de l'àmbit de la salut- i l’establiment de criteris per definir polítiques relatives a la salut en l'àmbit de la planificació professional, i de seguiment i avaluació de resultats de la planificació operativa, es desplacen a la nova Direcció General.
 
La resta d’unitats en què s’organitza el Departament de Salut mantenen les funcions i l’estructura. Així, el Departament queda estructurat en els òrgans següents:
 
•          Secretaria General.
•          Secretaria d'Atenció Sanitària i Participació.
•          Secretaria de Salut Pública.
•          Direcció General d'Ordenació i Regulació Sanitària.
•          Direcció General de Planificació en Salut.
•          Direcció General de Recerca i Innovació en Salut.
•          Direcció General de Professionals de la Salut
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia